Με πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας και απαγορεύσεων για τα δεδομένα της Πάτρας, γιορτάζεται σήμερα η 47η επέτειος από την εξέγερση του Πολυτεχνείου καθώς η απόφαση της κυβέρνησης να «ενεργοποιήσει» μέσω της φυσικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ., διαταγή για απαγόρευση των συγκεντρώσεων άνω των τριών ατόμων, έχει δημιουργήσει και σε επίπεδο Αχαϊκής πρωτεύουσας εκρηκτικό κλίμα.

Εργατικό Κέντρο Πάτρας, μεγάλο μέρος φοιτητικών συλλόγων, Δήμος, Νομαρχιακές οργανώσεις του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν αποφασισμένοι να τιμήσουν το πολυτεχνείο, αψηφώντας την απαγόρευση.

Το «κρεσέντο» της αναμενόμενης αντίδρασης αναμένεται να σηματοδοτήσουν οι καταθέσεις στεφανιών στο παράρτημα του Πανεπιστημίου και της παλιάς ασφάλειας στην οδό Κανακάρη, από αντιπροσωπείες κομμάτων, του Εργατικού Κέντρου και του Δήμου, ο αριθμός των οποίων είναι δεδομένο πως αριθμητικά θα είναι μεγαλύτερος από αυτόν που ορίζει η διαταγή που επιτρέπει έως τρία άτομα.

Ωστόσο το ενδιαφέρον εστιάζεται στις απογευματινές εκδηλώσεις καθώς τόσο το εργατικό Κέντρο – με την συμμετοχή της Δημοτικής Αρχής – έχει λάβει απόφαση για πραγματοποίηση συγκέντρωσης και πορείας η οποία θα ξεκινά από τη  διασταύρωση των οδών Μαιζώνος και Κολοκοτρώνη.

Την ίδια ώρα το ενδιαφέρον εστιάζεται και στο χώρο του παραρτήματος, εκεί όπου συλλογικότητες , μέλη κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής αριστερός αλλά και φοιτητές έχουν ανακοινώσει την πραγματοποίηση συγκέντρωσης και πορείας στους κεντρικούς δρόμους.

Δρακόντεια μέτρα από την ΕΛ.ΑΣ.

Από νωρίς σήμερα το πρωί δεκάδες αστυνομικοί βρίσκονται σε επιφυλακή με την εντολή για αυστηρούς ελέγχους , απόδοσης προστίμων σε περίπτωση που εντοπιστούν άτομα να κινούνται χωρίς την σχετική αιτιολόγηση, αλλά και προσαγωγές για παραβίαση της απόφασης για απαγόρευση συναθροίσεων άνω των τριών, να είναι σε πλήρη ισχύ.

Παράλληλα οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. και ειδικά των ΜΑΤ έχουν ενισχυθεί με διμοιρίες από όμορους προς την Αχαΐα νομούς με τα μέτρα να είναι δρακόντεια καθώς στόχος είναι να αποτραπούν πριν καν λάβουν «σάρκα και οστά» οι συγκεντρώσεις με, δημιουργία «αναχωμάτων» σε κομβικά σημεία της πόλης και την πραγματοποίηση προληπτικών προσαγωγών

Πηγή: patrastimes.gr