Στις 10.30 το πρωΐ έφθασε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας στο Ρίο το όχημα με τα πρώτα εμβόλια και αύριο Τρίτη το πρωΐ αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία του εμβολιασμού.

Το όχημα συνοδευόταν από περιπολικά της Αστυνομίας, ενώ από νωρίς το πρωΐ ήταν σε εξέλιξη ο σχεδιασμός των αστυνομικών μέτρων για την μεταφορά των εμβολίων στην Αχαΐα.

screen-10.58.49[28.12.2020] screen-10.58.33[28.12.2020]

Τα εμβόλια θα παραμείνουν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, που αποτελεί νοσοκομείο αναφοράς.

Η επιχείρηση μεταφοράς των εμβολίων- σύμφωνα με πληροφορίες ξεκίνησε το πρωί από τις αποθήκες στο Κρυονέρι Αττικής με προορισμό τα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία της Πάτρας και των Ιωαννίνων. Η Αστυνομία έχει επωμιστεί το βάρος της συνοδείας αλλά και της φύλαξης των εμβολίων, ενώ έχει κινητοποιηθεί και ο στρατός για την θωράκισή τους.

Ο εμβολιασμός θα αρχίσει νωρίς αύριο το πρωί με την αρχή να κάνει διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, με συμβολικό χαρακτήρα και θα ακολουθήσουν 80 υγειονομικοί περίπου.

Εντός της εβδομάδας έχουν προγραμματιστεί να γίνουν 250 εμβολιασμοί στο ΠΓΝΠ, ενώ από την ερχόμενη Δευτέρα θα γίνουν άλλοι τόσοι στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών “Αγ. Ανδρέας”.

Πηγή: patrastimes.gr