Ένα βήμα από τον κόκκινο συναγερμό βρίσκεται πλέον το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, που δέχεται τις αφόρητες πιέσεις που δημιουργεί η επιδημιολογική εικόνα της περιοχής, αφού και η τρίτη κλινική COVID που άνοιξε είναι πλήρης σε ποσοστό που ξεπερνά το 50% και όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι μπορεί πολύ γρήγορα να φτάσει στο να είναι πλήρης.

Αυτό οδηγεί τους υπευθύνους στην προοπτική να ανοίξουν άμεσα και τέταρτη κλινική για περιστατικά COVID.

Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους και γίνονται αδιάψευστος μάρτυρες της κατάστασης που επικρατεί και που καλούνται να διαχειριστούν οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό.

Μέχρι το βράδυ της Τετάρτης στο νοσοκομείο νοσηλεύονται συνολικά 73 ασθενείς με κορωνοϊό.

Οι 15 από αυτούς βρίσκονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, με αρκετούς να είναι διασωληνωμένοι. Μάλιστα, πηγές του tempo24 μέσα από την κλινική COVID αναφέρουν ότι μόλις τις τελευταίες 12 ώρες έχουν διασωληνωθεί 3 ασθενείς από όσους βρίσκονται στην Εντατική.

Στις 3 κλινικές COVID νοσηλεύονται συνολικά 58 ασθενείς (Α’: 26, Β’: 23 Γ’: 9).

Επίσης, στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών η ροή ασθενών με ύποπτα συμπτώματα δεν λέει να σταματήσει, όπως και οι διακομιδές ασθενών που είναι διαπιστωμένα κρούσματα και η κατάσταση της υγείας τους επιδεινώνεται με αποτέλεσμα να χρειάζονται νοσηλεία.

Αντίστοιχα, στο νοσοκομείο «Αγ. Ανδρέας» νοσηλεύονταν 42 στις κλινικές κορωνοϊού και 6 στις ΜΕΘ.

Χθες κατεγράφησαν 98 νέα κρούσματα ενώ οι νοσηλείες έφτασαν τις 111, εκ των οποίων 22 σε ΜΕΘ.

Πηγή: patrastimes.gr