«Φτερά» έκανε το κινητό του, την ώρα που έσπευσε να βοηθήσει τον 6χρονο Φώτη που τραυματίστηκε σοβαρά σε αγώνα καρτ στην Πάτρα

Σ’ αυτή την αποκάλυψη προέβη μέσω social media ο γιατρός, Βαγγέλης Δημητρόπουλος που έφθασε πρώτος στο σημείο και προσέφερε τις πρώτες βοήθειες στον μικρό που νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο Γενικό Νοσοκομείο Πάτρας.

ΠΑΤΡΑ-ΓΙΑΤΡΟΣ-ΚΙΝΗΤΟ

«Μέσα στον γενικό χαμό, την ώρα που έτρεχα χτες να βοηθήσω τον μικρό Φώτη, κάποιος μακρυχέρης μου βούτηξε, άρπαξε, έκλεψε το κινητό μου», αναφέρει στην ανάρτησή του ο γιατρός και συμπληρώνει «Δυστυχώς ο οποιοσδήποτε έχει ελεύθερη πρόσβαση γιατί είναι χωρίς κωδικούς. Ένα Samsung S21, με πολλές φωτογραφίες ιατρικού περιεχομένου.

Ας ΤΟ ΚΡΑΤΗΣΕΙ γιατί ποτέ δεν θα μου το δώσει. Αν έχει έστω, ένα ίχνος ανθρωπιάς όμως, τον παρακαλώ, να βάλει σε έναn φάκελο, το μικροτσίπ, κάρτα, με το φωτογραφικό υλικό και ας μου το στείλει στο νοσοκομείο ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ».

Μάλιστα την Κυριακή αναφερόμενος στο περιστατικό, συγκλόνισε με την περιγραφή του. «Παρακολουθούσα τον αγώνα, ένα καρτ συγκρούστηκε, σηκώθηκε στον αέρα, χτύπησε στη μπάρα, γύρισε και πλάκωσε το παιδί.

Είχαν πέσει τα κιγκλιδώματα, μετέφεραν το παιδί στον ειδικό χώρο στην Αγίου Γεωργίου», ανέφερε ο κ. Δημητρόπουλος και στη συνέχεια περιγράφει τις προσπάθειες να επαναφέρουν το οξυγόνο του παιδιού.

«Βοηθήσαμε να το ακινητοποιήσουμε. Ήταν σε κώμα, δεν είχε καμία αντίδραση, το παραλάβαμε με πολύ φτωχό οξυγόνο, στο 65, και το φτάσαμε στο 98. Πληροφορούμαι ότι είναι πολύ βαριά τραυματισμένο το παιδί», ανέφερε ακόμη ο κ. Δημητρόπουλος.

Δείτε την ανάρτηση:

Πάτρα: Τι έδειξε η νευρολογική εξέταση του 6χρονου που τραυματίστηκε σε αγώνα καρτ

Δεν πραγματοποιήθηκε τελικά σήμερα η διαδικασία “αφύπνισης” του 6χρονου Φώτη, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά στο ατύχημα που συνέβη στον αγώνα καρτ, στην Πάτρα, το μεσημέρι της Κυριακής.

Ο αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου, Δημήτρης Μπάκος, δήλωσε ότι τα ευρήματα που προέκυψαν από τον νευρολογικό έλεγχο που έγινε στον 6χρονο Φώτη, είναι θετικά.

«Αύριο θα γίνει μαγνητική και θα εκτιμήσουμε την πορεία της αποσωλήνωσης εκ νέου. Τα ευρήματα του νευρολογικού προφίλ του παιδιού κατά τον έλεγχο είναι όλα θετικά» ανέφερε ο κ. Μπάκος.

Πηγή: patrastimes.gr