Εκρηκτικό μείγμα σε ότι αφορά στη Πάτρα και την πανδημία, προκαλεί το μπλόκο στη διενέργεια rapid και μοριακών τεστ από ιδιωτικά εργαστήρια, μετά την επιβολή πλαφόν στην τιμή τους, ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων στους χώρους δουλειάς και η παραμονή του ιικού φορτίου παρά το lockdown σε υψηλά επίπεδα.

Σε ότι αφορά το απειλούμενο κατέβασμα «ρολών» από τα ιδιωτικά εργαστήρια στην ως προς την διενέργεια τεστ, μία τέτοια εξέλιξη εκτιμάται πως θα ισοδυναμούσε με χαριστική βολή, καθώς το σύστημα ήδη εμφανίζει σοβαρότατες ελλείψεις ως προς την κάλυψη των πραγματικών αναγκών που υπάρχουν για την ρεαλιστική καταγραφή των θετικών κρουσμάτων στην περιοχή.

Η «αποχώρηση» των ιδιωτικών εργαστηρίων από το «κάδρο» της πραγματοποίησης τεστ λόγω της επιβολής πλαφόν, θα προκαλούσε ακόμα μεγαλύτερη «μαύρη τρύπα», στην ήδη καταγγελλόμενη και φημολογούμενη, ως προς την αποτύπωση τόσο του πραγματικού αριθμού κρουσμάτων στην περιοχή όσο και του ιικού φορτίου.

Την ίδια ώρα πληθαίνουν οι φωνές σύμφωνα με τις οποίες στους χώρους δουλειάς στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή αφενός δεν γίνονται έλεγχοι αλλά και όπου εκδηλώνονται κρούσματα και γίνονται έλεγχοι δεν ακολουθείται η προβλεπόμενη διαδικασία τόσο για την ιχνηλάτηση όσο και την αποτύπωση – δημοσιοποίηση του πραγματικού αριθμού κρουσμάτων, με αποκορύφωμα ότι συμβαίνει στα super market το τελευταίο διάστημα και τις καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Οι αναφορές για ύπαρξη διπλών μητρώων από τον ΕΟΔΥ σε ότι αφορά τον αριθμό των κρουσμάτων, δικαιολογημένα δίνει ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στα όσα μέχρι σήμερα έχουν καταγγελθεί.

Εισαγγελική παρέμβαση για τις καταγγελίες σχετικά με την καταγραφή κρουσμάτων του ΕΟΔΥ

Τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας σχετικά με τα δημοσιεύματα για παράλληλο σύστημα καταγραφής κρουσμάτων από τον ΕΟΔΥ, που προκάλεσε σάλο αντιδράσεων και άναψε φωτιές στην κυβέρνηση, παρήγγειλε σήμερα η προϊσταμένη της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα εξεταστεί αν έχουν τελεστεί αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα.

Την έρευνα θα διενεργήσει ο επικεφαλής της Ποινικής Δίωξης Νίκος Ορνεράκης, ο οποίος αφού μελετήσει τα δημοσιεύματα, θα αρχίσει να καλεί μάρτυρες προκειμένου να διακριβώσει τη βασιμότητα των καταγγελιών.

Την παρέμβαση εισαγγελέα ζήτησε ήδη από χθες ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σύσσωμη η αντιπολίτευση ζήτησε να δοθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για την πανδημία.

Ο ΕΟΔΥ χαρακτήρισε «αποκυήματα νοσηρής φαντασίας» τα δημοσιεύματα των εφημερίδων «Βήμα» και «Δημοκρατία», ενώ για fake news έκαναν λόγο ο Στ. Πέτσας και ο Ν. Χαρδαλιάς.

Πηγή: patrastimes.gr