Τα όσα συμβαίνουν στον χώρο του ιατρικού κλάδου στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή και τα οποία αφορούν στον έγκαιρο εντοπισμό και αντιμετώπιση περιπτώσεων όπου διάφορα άτομα παριστάνουν τους γιατρούς ενώ δεν ε΄χουν καμία σχέση με την ιατρική επιστήμη ή προσχωρούν σε ιατρικές πράξεις και γνωματεύσεις οι οποίες δεν έχουν σύνδεση με την ειδικότητά τους, αποτελούν για τον ιατρικό σύλλογο της Πάτρας.

Οι αποκαλύψεις των τελευταίων εικοσιτετραώρων για την δράση του ψευτογιατρού στην Αθήνα, που είχε σαν αποτέλεσμα να χαθούν ανθρώπινες ζωές, έχει σημάνει συναγερμό και στον ιατρικό σύλλογο της Πάτρας, ο οποίος αναζητεί τρόπους για ακόμα μεγαλύτερη «θωράκιση» του κλάδου και συνεχή εποπτεία του χώρου.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο patrastimes.gr η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Πάτρας κ. Μαστωράκου, ο σύλλογος έχει εγκαίρως προχωρήσει στην χαρτογράφηση του χώρου, ενώ σε όλα τα ιατρεία που λειτουργούν έχουν δοθεί ειδικές καρτέλες οι οποίες είναι αναρτημένες σε εμφανή σημεία . Παράλληλα στην σελίδα του Ιατρικού Συλλόγου είναι αναρτημένα όλα τα στοιχεία που αφορούν στους ιατρούς αλλά και προστίθενται τα στοιχεία κάθε νέου μέλους του ιατρικού συλλόγου , στα οποία έχει πρόσβαση ο πολίτης.

Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Πάτρας , μιλώντας στην εκπομπή του Γιάννη Γεωργόπουλου, «πράσινο, Κόκκινο σε Γαλάζιο Φόντο» στο»Ράδιο Γάμμα» αποκάλυψε πω και σε επίπεδο Πάτρας ο σύλλογος έχει εντοπίσει και έχει διαχειριστεί περιπτώσεις γιατρών «μαϊμού», «γιατρών» που κάνουν θαύματα και γιατρών που έχουν πτυχίο και ειδικότητα αλλά πραγματοποιούν ιατρικές πράξεις και γνωματεύσεις πέραν της ειδικότητας τους.

Η κ. Μαστωράκου επεσήμανε ωστόσο, πως ο κίνδυνος ένα ασθενής να πέσει ανά πάσα στιγμή και στην περιοχή θύμα ενός ατόμου ο οποίος μέχρι να εντοπιστεί να δηλώνει γιατρός είναι υπαρκτός, όσο και αν ο κλάδος ιδιαίτερα στην περιοχή συνεχώς πραγματοποιεί κινήσεις, προκειμένου να θωρακιστεί και να προστατευθούν οι πολίτες.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ κ.ΜΑΣΤΩΡΑΚΟΥ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Πηγή: patrastimes.gr