Υπογράφηκε σήμερα στο Δημαρχείο, από τον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη και τον Γιώργο Θεμ. Λαδόπουλο Α.Τ.Ε., η σύμβαση του έργου κατασκευής κτιρίου, που περιλαμβάνει Κέντρο Ημέρας και Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για τα άτομα με Αυτισμό.

ΜΑΚΕΤΑ ΕΡΓΟΥ - ΚΕΝΤΡΟ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ

Η δομή θα αναγερθεί σε οικόπεδο του Σταθακοπουλείου Κληροδοτήματος, θα είναι διώροφη, με τμήμα υπογείου και κολυμβητική δεξαμενή, με χρήση κέντρου διημέρευσης, ημερήσιας φροντίδας και υποστηριζόμενης διαβίωσης, προϋπολογισμού 3.083.880 ευρώ.

Παρόντες στην υπογραφή, ήταν η Διευθύντρια Αρχιτεκτονικού Έργου του Δήμου Πατρέων, Ελένη Αλεξοπούλου και ο Θωμάς Γκορίλας, Πρόεδρος του Σωματείου Γονέων και Φίλων

Ατόμων με Αυτισμό  «ΜΙΤΟΣ».

Ο Δήμαρχος, εξήρε για μια ακόμα φορά την προσπάθεια των εργαζομένων του Δήμου, αφού όπως είπε «σ’ αυτούς βασίζεται ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή, αυτοί είναι που χτίζουν την πόλη και μας βγάζουν ασπροπρόσωπους». Δεν παρέλειψε όμως να αναφερθεί και στον κ. Γκορίλα, χαρακτηρίζοντάς τον, «κινητήριο μοχλό» της συγκεκριμένης προσπάθειας που πλέον υλοποιείται.

Δεδομένου ότι το κοινωνικό κράτος στην χώρα μας πάσχει και η έλλειψη δομών και κατάλληλων υπηρεσιών μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες για τα άτομα με αυτισμό, η Δημοτική Αρχή, από την πρώτη στιγμή και με τη συμβολή των αρμόδιων επιστημόνων, έθεσε στόχο την ανάπτυξη στην περιοχή μας, δομών πρώιμης διάγνωσης και θεραπευτικής φροντίδας για τα παιδιά αυτά και τις οικογένειες τους, καθώς και υποστηρικτικών δομών για την ενήλικη ζωή, όταν η οικογένεια αδυνατεί.

Γι’ αυτό και στηρίζει με κάθε τρόπο το Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων των Ατόμων με Αυτισμό «ΜΙΤΟΣ» για τη δημιουργία δομών και υπηρεσιών για τα άτομα στο φάσμα του Αυτισμού της περιοχής μας.

Πηγή: patrastimes.gr