Η Πάτρα βρίσκεται πλέον και επίσημα ένα βήμα πιο κοντά στην επίτευξη του στόχου για την ανέγερση νέου αστυνομικού Μεγάρου σε έκταση του ΚΕΤΧ στα Σύνορα, μετά τις υπογραφές με τις οποίες έκταση του στρατοπέδου παραχωρείται για 50 χρόνια αρχικά από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Η εξέλιξη αυτή ανοίγει τις διαδικασίες προκειμένου μέσα στο 2022 να αρχίσουν οι εργασίες ανέγερσης του αστυνομικού Μεγάρου γεγονός που θα σηματοδοτήσει αλλαγές και ως προς την εικόνα του ιστορικού κέντρου της Πάτρας καθώς θα αποδεσμευθεί η περιοχή του Μαρκάτο όπου στεγάζεται σήμερα η αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας. Ως χρόνος περαίωσης του έργου ορίζονται τα τρία χρόνια.

Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί και την έναρξη ενός ακόμα στοιχήματος που έχει να κάνει με την επιτάχυνση των διαδικασιών συνολικής ανάπλασης της έκτασης που καταλαμβάνει το στρατόπεδο του ΚΕΤΧ.

Να σημειωθεί ότι ήδη από την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και το Δήμο της Πάτρας υπάρχουν δεσμεύσεις για την πραγματοποίηση παρεμβάσεων που θα αποσκοπούν στη σύνδεση με την περιμετρική αλλά και την αύξηση του κυκλοφοριακού φορτίου που θα προκαλέσει η μεταφορά της Αστυνομικής Διεύθυνσης εκεί.

Πηγή: patrastimes.gr