Σε «κόκκινο» συναγερμό έχει τεθεί η ΕΛ.ΑΣ. καθώς υπάρχει μεγάλος κίνδυνος διασποράς του κορωνοϊού, με το τρίτο κύμα της πανδημίας να ελλοχεύει και να απειλεί τη χώρα μας, με τα φαινόμενα συνωστισμού σε ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, να ανησυχούν την κυβέρνηση και τους επιστήμονες.

Ετσι, τις προσεχείς ημέρες αναμένονται έφοδοι της Αστυνομίας και βαριά πρόστιμα στα «κορονοπάρτι» που αρκετοί φαίνεται να σχεδιάζουν για τις ημέρες των εορτών.  Δεν είναι λίγοι αυτοί που εν μέσω πανδημίας διοργανώνουν μικρά ή και μεγάλα ρεβεγιόν για την παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Σύμφωνα με αξιωματούχους της ΕΛ.ΑΣ. «καλό θα είναι να το ξανασκεφτούν». Τουλάχιστον με 600 ευρώ πρόστιμο (300 για άσκοπη μετακίνηση και 300 για μάσκα εάν υποθέσει κανείς ότι μέσα στο σπίτι κανείς δε θα φορά τη μάσκα του) θα φύγει από το ρεβεγιόν όποιος συμμετέχει σε συνάθροιση την οποία θα αντιληφθούν οι Αρχές, ενώ ο ιδιοκτήτης του σπιτιού εκτός από τα 600, θα κληθεί να πληρώσει και το πρόστιμο των 3.000 ευρώ.

Ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί και στις καταγγελίες που θα μπορούν να κάνουν στην Αμεση Δράση (100) οι πολίτες, καθώς θα ελέγχεται με επιτόπιο έλεγχο η εγκυρότητα κάθε κλήσης.

Ανάλογο σχέδιο έχει εκπονηθεί και για την Πάτρα, με μεγάλη δύναμη της ΕΛΑΣ να είναι “στο πόδι” για εντατικούς ελέγχους σε όσους θα κινούνται εκείνες τις ώρες είτε πεζοί , είτε εποχούμενοι.

Ο κωδικός SMS στο 13033 για το ρεβεγιόν

Παραμονή και ανήμερα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς οι μετακινήσεις θα πραγματοποιούνται με την αποστολή SMS στο 13033 και τον κωδικό «6». Θα πρέπει να έχετε μαζί σας και την ταυτότητά σας.

Μπορείτε να στείλετε από το κινητό σας μήνυμα SMS στον αριθμό 13033 χωρίς χρέωση.

  • Το SMS στο 13033 πρέπει να είναι της μορφής:
  • X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας
  • όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 6 που αντιστοιχεί για το ρεβεγιόν.

Θα λαμβάνετε ως απάντηση:

  • Μετακίνηση [κενό] X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας

Πηγή: patrastimes.gr