Το κουδούνι θα χτυπήσει ξανά σήμερα στα δημοτικά και νηπιαγωγεία της Πάτρας και της υπόλοιπης Δυτικής Ελλάδας μετά από δύο περίπου μήνες με την σχολική κοινότητα να μην κρύβει τον προβληματισμό και την αγωνία της σχετικά με τις συνθήκες  κάτω από τις οποίες συμβαίνει αυτό.

Δάσκαλοι και νηπιαγωγοί την ώρα που η πανδημία σαρώνει και την περιοχή καλούνται να προσέλθουν στις σχολικές αίθουσες  με αμφίβολης αποδοτικότητας μέτρα προστασίας ζητώντας την διενέργεια μαζικών και επαναλαμβανόμενων τεστ  τήρηση των αποστάσεων, υγειονομικούς κανόνες και προσλήψεις καθαριστριών. Παράλληλα ζητούν την διενέργεια εμβολιασμών κατά προτεραιότητα .

Στο μεταξύ πληθαίνουν οι αναφορές σύμφωνα με τις οποίες ο ιός δεν κολλάει τα παιδία με το πρόβλημα να εστιάζεται επίσης ιδιαίτερα έντονα έξω από τις σχολικές μονάδες αλλά αλλά μέσα στις τάξεις όπου δεν υπάρχει πρόβλεψη να αραιώσουν τα τμήματα, ενώ θα παραμείνει και ο συνωστισμός στα σχολικά λεωφορεία καθώς δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για την ασφαλή μετακίνηση των μαθητών, της Πάτρας και των άλλων αστικών κέντρων της περιοχής.

Οι σ’υλλογοι γονέων και κηδεμόνων τόσο σε επίπεδο Πάτρας, όσο και σε επίπεδο ενώσεων της Δυτικής Ελλάδας ζητούν να  αραιώσουν οι μαθητές ανά τάξη με ανώτατο όριο τα 15 παιδιά, χαρακτηρίζοντας ημίμετρα τις “συνταγές” για κλιμακωτό ωράριο προσέλευσης και αποχώρησης και τη χρήση περισσότερων εισόδων στα σχολεία.

Πηγή: patrastimes.gr