Ημέρες που παραπέμπουν στα όσα προηγήθηκαν στη διάρκεια των τριών προηγουμένων κυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού, βιώνει αργά αλλά σταθερά πλέον  η Πάτρα και οι υπόλοιπες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας.

Ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει σταθερά τριψήφιος ενώ από τις αρχές του μήνα ο αριθμός των ασθενών που μπήκαν στις ΜΕΘ σχεδόν διπλασιάστηκε καθώς από 6 άτομα που ήταν στη ΜΕΘ του Ρίου, σήμερα στις ΜΕΘ Ρίου και «Αγίου Ανδρέα» νοσηλεύονται σήμερα 12.

Ο αριθμός των νοσηλευόμενων στις κλινικές covid τόσο του ΠΠΓΝΠ όσο και στο «Άγιος Ανδρέας ανέρχεται πλέον σε 44, από τους οποίος 23 στο «Άγιος Ανδρέας», 20 το Ρίο και 1 παιδί στην κλινική covid παιδιών επίσης στο Ρίο.

«Σαρώνει» η μετάλλαξη ΔΕΛΤΑ στην περιοχή

Μια ανάσα από την επικράτηση 100% της μετάλλαξης ΔΕΛΤΑ του κορονοϊού επι των ελεγμένων δειγμάτων βρίσκεται η Δυτική Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα τελευταία αποτελέσματα που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΕΟΔΥ η συγκεκριμένη μετάλλαξη έχει επικρατήσει σε ποσοστό 92.86%.

Την ίδια ώρα στον επικαιροποιημένο επιδημιολογικό χάρτη του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) που παρουσιάστηκε σήμερα, Πέμπτη 19 Αυγούστου, Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία έχουν “βαφτεί” κόκκινες.

Την ίδια ώρα έντονος προβληματισμός επικρατεί στην επιστημονική κοινότητα για τους δείκτες της Αχαΐας καθώς ο νομός παραμένει σταθερά σταθερά πάνω από τα 100 νέα κρούσματα μετρώντας σήμερα 115 .

Ανησυχία υπάρχει και για την Ηλεία καθώς και σήμερα κατέγραψε μεγάλο αριθμό κρουσμάτων φτάνοντας τα 86.

Πηγή: patrastimes.gr