Θερμές αέριες μάζες αναμένεται να επισκεφθούν την περιοχή μας δίνοντας καλοκαιρινό χρώμα στην εβδομάδα που διανύουμε με τις αμέσως ερχόμενες ημέρες να φαίνεται πως θα αποτελέσουν και το κύκνειο άσμα του φετινού εξαντλητικού καλοκαιριού.

Ειδικότερα,

✔Μέγιστες τιμές που θα ανέλθουν στους 36-37°C αναμένονται στην ανατολική χώρα και στους 34-35°C στην δυτική επικράτεια σε ηπειρωτικές περιοχές. Από 2-4°C χαμηλότερες θα είναι στα παραθαλάσσια και στα ορεινά τμήματα.
✔Η θερμή μεταφορά θα συνοδεύεται και από αξιοσημείωτη ποσότητα αφρικανικής σκόνης συνθέτοντας ένα κάθε άλλο παρά φθινοπωρινό σκηνικό.
✔Από τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας το σενάριο οριστικής εισόδου στο φθινόπωρο συγκεντρώνει σημαντικές πιθανότητες με δεδομένη την σημαντική πτώση της θερμοκρασίας σε πρώτο στάδιο.

Πηγή: patrastimes.gr