Σε αγώνα  δρόμου, προκειμένου να ενημερωθοιύν για το καθεστώς που θα ισχύσει, σε ότι αφορά την λήψη της οικονομικής βοήθειας για να επανεκκινήσουν τις επιχειρήσεις τους, επιδείδονται από το πρωϊ οι ιδιοκτήτες καταστημνάτων εστίασης και αναψυχής στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του patrastimes.gr και τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ Σπ. Στεργίου και όπως προκύπτει από τα πρώτα στοιχεία, στις 3.000 επιχειρήσεις εστίασης και αναψυχής που λειτουργούν στην Αχαϊα, οι 1.300 θα έχουν την δυνατότητα να ενταχθούν στο “πρόγραμμα”.

Τα ποσά που θα δοθούν θα υπολογιστούν με σημείο αναφοράς  τους δηλωθέντες τζίρους του 2019, σε συνδυασμό με την εμφάνιση πτώσης τζίρου 30% το ’20.

Ως προς τα χρήματα που θα αναλογούν σε μια επιχείρηση, ενδεικτικό είναι το γεγονός, πως εάν κάποιος δήλωσε τζίρο το 2019  300.000€, θα λάβει 21.000€ ως ποσό επανεκκίνησης.

Οι πρώτες αναφορές – σύμφωνα με τον κ. Στεργίου – κάνουν λόγο για προθεσμία υποβολής των σχετικών φακέλων έως τις 30/6/21.

Να σηειωθεί, πως τα ποσά που θα λάβει η συντριπτική πλειοψηφία των επιχερήσεων εστίασης και αναψυχής στην Αχαϊα – απο τις 1300 που θα έχουν δικαίωμα λήψης του βοηθήματος – δεν θα υπερβαίνει τις 10.000 €.

Πηγή: patrastimes.gr