Ανάστατα είναι τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των Μισθωτών σχολικών κυλικείων Πάτρας, τα οποία προχωρούν στην σύσταση συλλόγου, με σκοπό να ξεκινήσουν κινητοποιήσεις, καθώς όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, τα αιτήματα που είχαν καταθέσει στο δήμο Πατρέων κι έγιναν απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου  κριθήκαν ως απορριπτέα από την αποκεντρωμένη διοίκηση.

«Έχει ξεκινήσει ένας αγώνας δρόμου ώστε να ανατρέψουμε την παρούσα απόφαση.

Αναλυτικά προς ενημέρωση κάθε συναδέλφου αλλά και της πατραϊκής κοινωνίας .

Τη Πέμπτη 3/9/20  έγινε Παράσταση διαμαρτυρίας των ιδιόκτητων σχολικών κυλικείων Πάτρας στη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.’

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον συντονιστή της αποκεντρωμένης διοίκησης Νικό Παπαθεοδώρου και με τον Αντιπεριφερειάρχη Διοίκησης και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης κ. Α.Φίλια.

Ο κ. Παπαθεοδώρου μας εξήγησε ότι δεν υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο και η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της Πάτρας είναι απλά μια απόφαση συμπαράστασης μιας και δεν αναγράφει το νομοθετικό πλαίσιο που μπορεί να στηριχτεί.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Α.Φίλιας από την πλευρά της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος δεσμεύτηκε ότι θα στείλει δυο από τα αιτήματα μας στο Υπουργείο εσωτερικών.
Α)Διαγραφή οφειλής της β δόσης 2019-20
Β)Μείωση 50% για τα επόμενα δυο έτη. Πράγμα που έκανε τη Δευτέρα 7/9/20.

Τη Παρασκευή συνεχίσαμε την Απεργία μας και υπήρξε παράσταση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο της Πάτρας. Εκεί συναντηθήκαμε με τον Δήμαρχο Πατρέων κ. Κ. Πελετιδη , δήλωσε υπέρ των αιτημάτων μας και μας εξήγησε ότι δεν έχει νομοθετικό πλαίσιο να τα εφαρμόσει. Μετά από λίγη ώρα είχαμε συνάντηση στο ίδιο σημείο και με τον Αντιδήμαρχο Πλέσσα με το ίδιο αποτέλεσμα. Δυστυχώς αναπάντητο έμεινε και απ’τους δυο για ποιο λόγο δεν είχαμε την ίδια ενημέρωση  από τον Ιούνιο μήνα που είχαμε καταθέσει τα έγγραφα μας ενώ  μας έλεγαν ότι το θέμα έχει λυθεί. Πράγμα που εκ του αποτελέσματος δεν ίσχυε.

Ο Αγώνας συνεχίστηκε και επισκεφτήκαμε όλα τα πολιτικά γραφεία των βουλευτών της Κυβέρνησης και της Αξ. Αντιπολίτευσης. Καταθέτοντας απλά τα αιτήματα μας και την απόφαση του δημοτικού συμβούλιου.

Συζητήσαμε με όλους τους γραμματείς των Βουλευτών της κυβέρνησης και είχαμε συνάντηση με τον κ. Ιασ, Φωτήλα που μετά από επικοινωνία του με το υπουργείο εσωτερικών, μας δήλωσε ότι το υπουργείο δεν σκεφτεται διαγραφή της β’δόσης μιας και η  εργασία μας ήταν εν ισχύ. Στο δεύτερο αίτημα για μείωση μισθώματος για τα επόμενα δυο έτη, μας εξέφρασε ότι οποίες παρεμβάσεις για έκπτωση μισθώματος λογω covid 19  αν χρειαστούν θα γίνουν αφού ξεκινήσει η νέα χρόνια κι αφου δουν την ροη των σχολείων. Τέλος του απέρριψαν ραντεβού με το υπουργείο.

Η Βουλευτής Αλεξοπούλου δεσμεύτηκε ότι θα στείλει επιστολή στο υπουργείο εσωτερικών.

Απ την πλευρά του σύριζα μιλήσαμε με τον γραμματέα της Αχαΐας κ. Μιχ. Σιδηρόπουλο καθώς και με τους γραμματείς των δυο βουλευτών Αχαΐας (Αναγνωστοπούλου- Μάρκου) από τον Σύριζα λάβαμε την επερώτηση που έχει  κατατεθεί ήδη στη βουλή από την αξιωματική αντιπολίτευση και συμπεριλαμβάνει τα αιτήματα μας.

Χθες 8 /9/20 επισκεφτήκαμε τον Αντιπεριφερειαρχη Αχαΐας κ. Χαρ. Μπονάνο και αφού του αναφέραμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, του ζητήσαμε να ελέγξει αν μπορεί να συσταθεί  επιτροπή εμπορικών διακανονισμών ώστε η περιφέρεια μας να ακολουθήσει τη πεπατημένη της Αντιπεριφερειας χανιών που κατάφερε να δώσει μειώσεις έως 40% στα κυλικεία που έχουν κλείσει δύο έτη λειτουργίας. Από τον κ. Χαρ. Μπονάνο αναμένουμε απάντηση στο αίτημα μας και δήλωσε την συμπαράσταση του. Φυσικά αυτό είναι μακριά από το πρώτο αίτημα μας που ήταν η μη καταβολή της β’ δόσης αλλά καλύπτει ένα μεγάλο μέρος απ’ το δεύτερο αίτημα μας (το 50%μείωση για δυο έτη).

Ο Αγώνας συνεχίζεται και  επιμένουμε στα αρχικά μας αιτήματα μας.

Τέλος καλούμε όλους τους συναδέλφους σε συνάντηση το Σάββατο 12 / 9 / 20  και ώρα 11:30 στον Έσπερο της Πλατειάς Γεωργίου για την ίδρυση του συλλόγου. Θα χρειαστεί να καταβάλουμε  το συμβολικό ποσό των 10€».

Πηγή: patrastimes.gr