Απόφαση για εξ αποστάσεως εκπαίδευση έλαβαν στην πλειοψηφία τους τα Τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών δεδομένης της συγκυρίας που δημιουργεί ο κορωνοϊός. Η Σύγκλητος ενέκρινε τις αποφάσεις των Τμημάτων.

Στη μεγάλη τους πλειοψηφία τα εργαστήρια πραγματοποιούνται δια ζώσης με «σπασμένα» ακροατήρια και οι κλινικές. Η μεγάλη πλειοψηφία των μαθημάτων είναι εξ αποστάσεως.

Η κατάσταση ωστόσο θα εκτιμάται εκ νέου ανάλογα με την πορεία της πανδημίας. Υπάρχει επιτροπή Covid στο Πανεπιστήμιο στην οποία προεδρεύει ο κ. Μαραγκός και θα εξετάζει τα δεδομένα».

Περαιτέρω ανακοινώσεις αναμένονται από εβδομάδα.

Η Σύγκλητος,όπως αναφέρει με ανακοίνωσή του το Πανεπιστήμιο Πατρών, «στην υπ΄ αριθ. 176/1.10.2020 συνεδρίασή της, αφού έλαβε υπόψη, τις ιδιαιτερότητες του εκάστοτε Τμήματος, τον μέγιστο αριθμό εγγεγραμμένων φοιτητών ανά μάθημα κατά την προηγούμενη τριετία, το ανθρώπινο δυναμικό και τις διαθέσιμες υποδομές των Τμημάτων, τη δυνατότητα παροχής επιπλέον υπηρεσιών καθαριότητας, το υγειονομικό πρωτόκολλο COVID-19, όπως συντάχθηκε από την αρμόδια επιτροπή του Πανεπιστημίου, και κατόπιν διεξοδικής συζήτησης, αποφάσισε ομόφωνα  ότι εγκρίνει τις εισηγήσεις των Τμημάτων για τη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας του χειμερινού εξαμήνου ακαδ. έτους 2020-2021. Σημαντικό κριτήριο που καθόρισε την απόφαση της Συγκλήτου είναι ο σεβασμός στο αγαθό της ζωής και της υγείας των φοιτητών, των εργαζομένων και του εκπαιδευτικού προσωπικού του Πανεπιστημίου Πατρών».

Πηγή: patrastimes.gr