Η πανδημία COVID-19 και τα σκληρά περιοριστικά μέτρα έχουν προκαλέσει σοβαρές επιπτώσεις σε παγκόσμια κλίμακα και σε κάθε επίπεδο. Ένα από τα θύματα όλης αυτής της κρίσης είναι η τέχνη και ειδικά η μουσική. Ταυτόχρονα, όμως, παρατηρείται μια έκρηξη μουσικής δημιουργικότητας: τα social media πλημμυρίζουν από ιδιαίτερα βίντεο ανθρώπων ανά τον κόσμο, που παίζουν ή/και δημιουργούν μουσική σε διαφορά μέρη, με ρυθμό εξάπλωσης μεγαλύτερο κι από αυτό του κορονοϊού!

Προς αυτή την κατεύθυνση, και παρακινούμενοι από το πάθος τους για τη μουσική, μία παρέα 6 φίλων από την Πάτρα δημιούργησε το project NIBIRU, με σκοπό τη μετάδοση Live DJ sets και τη διοργάνωση special events σε ιδιαίτερες και προσεκτικά επιλεγμένες τοποθεσίες. Πρόκειται για ένα μέσο τέχνης και ψυχαγωγίας, ο αρχικός στόχος του οποίου είναι να προβάλει αλλά και να προάγει ξεχωριστά μέρη γεωγραφικής ομορφιάς, αξιοθέατα αλλά και στοιχεία πολιτισμικής κληρονομιάς της Ελλάδας, συνδυάζοντας την τέχνη της μουσικής και του βίντεο. Η πρώτη τους “Αποστολή”,  μάλιστα, δηλαδή η “Άφιξη” του NIBIRU, όπως αποκαλούν την αναγνωριστική τους παραγωγή, έλαβε μέρος στο Αιολικό Πάρκο του Παναχαϊκού Όρους στην Πάτρα και μπορείτε να την απολαύσετε εδώ: https://youtu.be/6Yt7JIVPirs

Πολύ σημαντικοί συντελεστές στο πρώτο τους live ήταν ο γνωστός Πατρινός σκηνοθέτης Ανδρέας Λαμπρόπουλος, καθώς και οι Γιώργος Μητρόπουλος (χειριστής drone) και Griseldo Ndoka (χειριστής glidecam) με τα υπέροχα πλάνα τους.

Το NIBIRU αποτελείται από τους Χρήστο Χριστόπουλο, Ηλία Ψυχογιό, Χρήστο Μιχαλόπουλο, Κωνσταντίνο Αυγερόπουλο, Σωτήρη Καριτινό και Σπύρο Παπαηλιόπουλο. Όπως δηλώνουν, το όλο concept ξεκίνησε από την κοινή τους αγάπη για την ηλεκτρονική μουσική και την ανάγκη τους για έκφραση κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Ως εραστές της τέχνης, καθοδηγούνται από την ιδέα ότι η μουσική είναι η παγκόσμια γλώσσα της ανθρωπότητας, είναι εκείνη η απίστευτη δύναμη που ενώνει όλους τους ανθρώπους. Έτσι, στις δύσκολες και πρωτόγνωρες στιγμές απομόνωσης και περιορισμών που ζούμε λόγω της πανδημίας, θέλουν μέσω των παραγωγών τους να μας ταξιδέψουν σε όμορφα μέρη χωρίς να φύγουμε από το σπίτι!

Πηγή: patrastimes.gr