Πάρτι παρανομίας και εξαναγκασμού εργαζομένων για παροχή εργασίας – παρόλο που τους έχουν βγάλει σε αναστολή – γίνεται από επιχειρήσεις στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή.

Το φαινόμενο στη διάρκεια της δεύτερης καραντίνας έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις με επιχειρήσεις – από τις πιο μικρές μέχρι και τις πιο…μεγάλες – να ωφελούνται εξασφαλίζοντας διπλό κέρδος.

Από την μία δεν πληρώνουν τους εργαζόμενους αυτές, καθώς στα χαρτιά τους εμφανίζουν ότι βρίσκονται σε αναστολή  και από την άλλη τους απασχολούν, με το κράτος να πληρώνει τον εργαζόμενο και την επιχείρηση να κερδίζει και τον μισθό αλλά και από την προσφορά εργασίας.

Το θέμα ήδη απασχολεί το Εργατικό Κέντρο της Πάτρας στο οποίο οι καταγγελίες πέφτουν βροχή αλλά και την επιθεώρηση εργασίας.

Χαρακτηριστική – μεταξύ άλλων – είναι η περίπτωση επιχείρησης η οποία διαθέτει αποθήκη σε περιοχή της Πάτρας καθώς και πέντε καταστήματα  , η οποία έχει δηλώσει 7 άτομα που εργάζονται ως αποθηκάριοι ότι είναι σε αναστολή, ενώ τους απασχολεί επί επτά ημέρες την εβδομάδα κανονικά.

Σε άλλη περίπτωση εργαζόμενος σε επώνυμη και μεγάλη Βιομηχανία που εδρεύει στην Βιομηχανική ζώνη έμαθε ότι τον είχαν βγάλεις σε αναστολή, ενώ δούλευε κανονικά όταν άρχισε να κάνει ερωτήσεις για το δώρο του και πότε θα του καταβληθεί.

Πηγή: patrastimes.gr