Φοιτητές  του τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών καταγγέλλουν ότι καθηγητής τους επί χρόνια αποτελεί εμπόδιο στους φοιτητές, με αντιεκπαιδευτικές συμπεριφορές -χλευασμούς, υποτιμητικούς σχολιασμούς, σεξιστικά σχόλια- και με αστρονομικά ποσοστά αποτυχίας .

Καταγγελλουν επίσης ότι φέτος επέλεξε να ορίσει υποχρεωτικές ασκήσεις με εβδομαδιαίο deadline, τις οποίες αν δεν παραδόσεις δεν μπορείς να συμμετέχεις στις 3 επόμενες εξεταστικές. Oι φοιτητές μέσα από συλλογικές διεργασίες έγραψαν το παρακάτω κείμενο με σκοπό το τμήμα να λάβει τα απαραίτητα μέτρα επίλυσης αυτού του προβλήματος.

Με τη χρήση μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας ξεκινήσαμε να μαζεύουμε υπογραφές στήριξης και από μεταπτυχιακούς και διδάκτορες του τμήματος. Οι υπογραφές μέχρι στιγμής είναι πάνω από 270.

Η απόφαση του φοιτητικού συλλόγου στάλθηκε στον πρόεδρο του τμήματος Φυσικής αλλά και στον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών, με τον πρώτο να επιμένει ότι «ο καθένας έχει την πορεία του» αναφερόμενος στον εν λόγω καθηγητή και να ξεκαθαρίζει πως δεν υπολογίζει την απόφαση του φοιτητικού συλλόγου και με τον δεύτερο να μην απαντάει καν.

Οι φοιτητές ζητούν

–          Να απομακρυνθεί ο καθηγητής από το πανεπιστήμιο και αντίστοιχα ο οποιοσδήποτε καθηγητής με παρόμοιες συμπεριφορές.

–          Τμήμα, Κοσμητεία και Σύγκλητος να τοποθετηθούν άμεσα επί του ζητήματος και να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες.

–          Οι εργασίες στο μάθημά του να είναι βοηθητικές ή απαλλακτικές ανάλογα το εύρος της ύλης που καλύπτουν αλλά σε καμία περίπτωση υποχρεωτικές. Να μην αποκλειστεί κανένας φοιτητής από την εξεταστική.

Πηγή: patrastimes.gr