Αν τα γυμναστήρια ήταν ένας από τους επαγγελματικούς κλάδους που ταλαιπωρήθηκαν από την αρχή της πανδημίας, έχοντας το μεγαλύτερο διάστημα καραντίνας, χωρίς να υπάρξει η ανάλογη στήριξη από το κράτος, τα βάσανα των επιχειρήσεων αυτών δεν έχουν σταματήσει.

Τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί από την κυβέρνηση και εφαρμόζονται πλέον στην πράξη από την Δευτέρα 13 του μήνα, μειώνουν σε μεγάλο βαθμό την πελατεία τους από τη στιγμή που ουσιαστικά μπλοκάρουν τους ανεμβολίαστους.

Πώς τους μπλοκάρουν; Το μέτρο για την επιβολή ενός rapid τεστ την εβδομάδα ανεβάζει το κόστος για έναν γυμναζόμενο στα 50 ευρώ τον μήνα, συν τα χρήματα που πληρώνει κατά μέσο όρο για συνδρομή.

Το κόστος του γυμναστηρίου έτσι ξεπερνάει τα 100 ευρώ τον μήνα για έναν ανεμβολίαστο και αυτό είναι ένα θέμα για το αν θα συνεχίσει να αθλείται με αυτόν τον τρόπο. Ήδη σύμφωνα με επαγγελματίες του κλάδου η εξέλιξη αυτή έχει μειώσει σε μεγάλο βαθμό τις συνδρομές και την πελατεία τους, σε σύγκριση με άλλες χρονιές.

Βρισκόμαστε στα μέσα του Σεπτεμβρίου, ένα χρονικό διάστημα που συνήθως οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει για τα περισσότερα γυμναστήρια, περιμένοντας να φτάσουν από τις αρχές Οκτωβρίου στην κορύφωση τους.

Όμως τα πράγματα δεν εξελίσσονται και τόσο καλά και σύμφωνα με τους επαγγελματίες αν ισχύσει το μέτρο με το rapid τεστ για τους ανεμβολίαστους, τότε ένα μεγάλο μέρος των γυμναστηρίων θα οδηγηθεί στο λουκέτο.

Ήδη έχουν κλείσει κατά την διάρκεια της καραντίνας τρία μεγάλα γυμναστήρια της Πάτρας. Επιπλέον, το μέτρο αυτό, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι επαγγελματίες του κλάδου, θα ενισχύσει τους παράνομους χώρους άθλησης, αυτούς που δεν φαίνονται πουθενά και δεν δίνουν λογαριασμό σε κανέναν.

Πηγή: patrastimes.gr