“Ραντεβού” στις σκάλες της Αγίου Νικολάου δίνουν την προσεχή Τετάρτη  31 Μαρτίου στις 11.00 το πρωί  τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα οι ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης και αναψυχής της Αχαΐας.

Οι καταστηματάρχες ζητούν:

  1. Μαζικός εμβολιασμός για εργαζόμενους και επιχειρηματίες εστίασης
  2. Πλήρες άνοιγμα τόσο σε εξωτερικούς, όσο και σε εσωτερικούς χώρους με επιδότηση ιονιστών
  3. Κεφάλαια επανεκκίνησης
  4. Πλήρες ωράριο λειτουργίας, τηρουμένων πάντα των υγειονομικών πρωτοκόλλων που προβλέπονται για την COVID-19, προασπιζόμενοι πάνω από όλα την δημόσια υγεία.

Το σημείο επιλέχθηκε για συμβολικούς λόγους και σκοπός είναι να απευθύνουμε μήνυμα προς την πολιτεία και την κοινωνία, επισημαίνοντας την επιτακτική πλέον ανάγκη για επαναλειτουργία της εστίασης και εν γένει της αγοράς.

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΕΚΑΝΑ, “Κάθε μέρα βλέπουμε ότι η ανάγκη των συμπολιτών μας, οι οποίοι είναι τα παιδιά μας, οι οικογένειές μας, οι εργαζόμενοι μας, εμείς οι ίδιοι, για κοινωνικοποίηση και αποφόρτιση αποτελεί πλέον πλημμυρικό φαινόμενο σε όλη την χώρα.

Τα μέτρα δεν απέδωσαν και πρέπει να βρεθεί άλλη προσέγγιση στο πρόβλημα, με επαναλειτουργία της αγοράς και επανεκκίνηση της οικονομίας.

Μπαίνουμε στον 6ο μήνα και οι οικογένειες μας καθώς και οι οικογένειες τω εργαζομένων μας ζουν με επιδόματα και είναι επιτακτική ανάγκη η κάθε κοινωνική συνέργεια για να ξανακερδίσουμε τις ζωές μας”.

Νωρίτερα, την ίδια μέρα στις 10:00, θα πραγματοποιηθεί συμβολική διαμαρτυρία, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, όπου η διοίκηση του ΣΚΕΑΝΑ μαζί με άλλους τοπικούς φορείς θα παραδώσει τα αιτήματά μας.

Πηγή: patrastimes.gr