Σοκάρουν τα στοιχεία που φέρνει στο προσκήνιο το patrastimes.gr στον απόηχο της ανεύρεσης το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου δύο νεκρών αδλεφών σε διαμέρισμα της οδού Σμύρνης στην Πάτρα, τα οποία αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα, με τον μόνο άνθρωπο που τα φρόντιζε να είναι η ηλικιωμένη μητέρα τους η οποία τα “εγκατέλειψε’ όταν μπήκε στο νοσοκομείο για νοσηλεία.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Κοινωνικού οργανσιμού στο Δήμο Πατρέων Θ. Τουλγαρίδη, η περίπτωση των δύο αδελφών είναι η μία από τις πολλές που υπάρχουν στην Πάτρα ως προς τη μέριμνα και τη φροντίδα ανθρώπων με ψυχολογικά και όχι μόνο προβλήματα, ενώ σε ό,τι αφορά στο κόστος της μηνιαίας φροντίδας του, εαν λειτουργούσε η πολιτεία ως όφειλε, αυτό δεν θα ξεπερνούσε τα 1000€.

Ο κ. Τουλγαρίδης αποκάλυψε επίσης, ότι ο Δήμος Πατρέων στο πρόγραμμα “Βοήθεια στο σπίτι” δέχεται κάθε μήνα 800 αιτήσεις αλλά απο αυτές λόγω έλλειψης πόρων και προσωπικού μπορεί και καλύπτει μόνο τις μισές, με τις υπόλοιπες 400 περιπτώσεις να είναι χωρίς ουσιαστική βοήθεια.

Πηγή: patrastimes.gr