Υπόθεση συνταγογράφησης ναρκωτικών φαρμάκων από ιατρό μέλος του Ιατρικού Συλλόγου της Πάτρας, με τη χρήση του ΑΜΚΑ εν αγνοία των ασφαλισμένων απασχολεί μετά απο καταγγελίες την ιατρική κοινότητα της περιοχής.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στους patrastimes η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών κ. Μαστοράκου, οι καταγγελίες ερευνήθηκαν  και η υπόθεση έχει παραπεμφθεί στο πειθαρχικό του Συλλόγου το οποίο έχει ξεκινήσει ανακρίσεις.

Παράλληλα η πρόεδρος του ιατρικού Συλλόγου της Πάτρας, μιλώντας στην εκπομπή του Γιάννη Γεωργόπουλου, «Πράσινο, κόκκινο σε γαλάζιο φόντο» στο «Ράδιο Γάμμα» αποκάλυψε, πως παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη η διερεύνηση της υπόθεσης , τόσο από την εισαγγελία της Πάτρας, στην οποία έχουν γίνει επίσης καταγγελίες , όσο  και τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του patrastimes.gr η υπόθεση απασχολεί τον ΕΟΠΥΥ και για το γεγονός, ότι ο όγκος της συνταγογράφησης ναρκωτικών απ τον συγκεκριμένο ιατρό, υπερβαίνει τον μέσο όγκο προβλεπόμενης ποσότητας των συγκεκριμένων ουσιών .

Να σημειωθεί πως παρά την ύπαρξη των καταγγελιών και την διερεύνηση της υπόθεσης σε τρία επίπεδα ( Ιατρικό Σύλλογος Πάτρας, Εισαγγελία Πατρών και ΕΟΠΥΥ) ο γιατρός συνεχίζει την δράση του.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ ΤΑ ΟΣΑ ΔΗΛΩΣΕ Η κ. Μαστοράκου

Πηγή: patrastimes.gr