Χαμόγελα για το άνοιγμα και προβληματισμός για το αύριο συνθέτουν το σκηνικό το οποίο επικρατεί τις πρώτες δύο ημέρες επανεκκίνησης της εστίασης και αναψυχής στην Πάτρα.

Την ικανοποίηση από την εικόνα των πρώτων εικοσιτετραώρων από τα γεμάτα καταστήματα στην Πάτρα σχεδόν καθ’ όλη την διάρκεια των ωρών λειτουργίας τους, συνοδεύει η διαπίστωση ότι αυτό δεν κατόρθωσε να αναχαιτίσει την “μόδα” των κορονοπάρτι στην περιοχή.

Αντιθέτως, σύμφωνα και με τα όσα δήλωσε στο patrastimes.gr ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ Σπύρος Στεργίου, το κλείσιμο των καταστημάτων στις 11.00 σε συνδυασμό με την απαγόρευση της μουσικής, λειτούργησε ως εφαλτήριο, προκειμένου η συνέχεια να δίνεται πλέον στην πλαζ, στα Βραχνέϊκα, στην Παντάνασσα και σε άλλα σημεία.

Η διαπίστωση αυτή δυστυχώς δικαιώνει – τόνισε ο κ. Στεργίου – τους ανθρώπους του κλάδου, που ζητάνε να μην ισχύσει η απαγόρευση της μουσικής και τα καταστήματά τους να κλείνουν στις 2.00 μετά τα μεσάνυχτα.

Σύμφωνα με τον κ. Στεργίου το συνολικό ποσοστό των επιχειρήσεων που δεν άνοιξε στην περιοχή αγγίζει το 25% με το 5% από αυτά να μην προλαβαίνει να κάνει τις αναγκέες προμήθειες καθώς ανήκαν στο χώρο της εστίασης με ευαίσθητες πρώτες ύλες όπως ψάρια και άλλα θαλασσινά και το υπόλοιπο 20% να μην διαθέτει ακάλυπτους χώρους με αποτέλεσμα να παραμείνει αναγκαστικά κλειστό.

Πηγή: patrastimes.gr