“Ραντεβού” με την επ’ αόριστο αναστολή εργασίας και τη στέρηση των αποδοχών τους κλείνουν από σήμερα 12 εργαζόμενοι στις δομές του “Βοήθεια στο Σπίτι” και ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ του Δήμου Πατρέων.

Οι εργαζόμενοι αυτοί παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής, δεν δέχθηκαν να εμβολιαστούν, με αποτέλεσμα να έχει ξεκινήσει η διαδικασία της ένταξής τους σε καθεστώς αναστολής εργασίας και την αναπλήρωσης των κενών θέσεων που θα δημιουργηθούν με συμβασιούχους τρίμηνης διάρκειας.

Το τρικ της άδειας

Σύμφωνα με πληροφορίες του patrastimes.gr  ορισμένοι από τους εργαζόμενους  του ‘Βοήθεια στο Σπίτι” και του ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ στο Δήμο Πατρέων οι οποίοι πρόκειται να μπουν σε καθεστώς αναστολής, ήδη καταφεύγουν στο τρικ της αίτησης για να τους δοθεί όλη η κανονική τους άδεια ή σε αναζήτηση τρόπων για να προσκομίσουν αναρρωτικές άδειες .

Μονόδρομος η αναστολή για τους 12

Όπως ανέφεραν στο patrastimes στελέχη της Δημοτικής Αρχής,  η ένταξη σε καθεστώς αναστολή εργασίας των 12 εργαζομένων είναι μονόδρομος, καθώς η απόφαση προβλέπει τον επιμερισμό των προστίμων για κάθε έναν από τους ανεμβολίαστους που δεν θα εφαρμοστεί ο νόμος στα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων αυτών των δομών, με το ποσό να φτάνει και τα 50.000€ για κάθε παράβαση

Πηγή: patrastimes.gr