Το πρώτο πρόστιμο σε άτομο που έχει άμεση εμπλοκή με τη λειτουργία του πανεπιστημίου Πατρών, το οποίο είναι ανεμβολίαστο και αρνείται να επιδείξει το αποτέλεσμα διενέργεια rapid test, αποδόθηκε επιβλήθηκε σήμερα από τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών Χρ. Μπούρα.

Ο κ. Μπούρας, μιλώντας στην εκπομπή του Γιάννη Γεωργόπουλου «Πράσινο, Κόκκινο σε Γαλάζιο Φόντο» στον max fm, έκανε σαφές πως δεν θα επιτραπεί σε κανέναν που δεν είναι διατεθειμένος να επιδείξει τα αποτελέσματα rapid test να μπει στο πανεπιστήμιο, ενώ δεν θα επιτραπεί να δημιουργηθεί ‘σκηνικό’ αυτοδικίας.

Όλοι οι φοιτητές θα καλούνται να αφήσουν πάνω στο θρανίο το σχετικό έγγραφο – είπε ο πρύτανης του πανεπιστημίου Πατρών – και όποιος δεν το πράττει θα καλείται να εγκαταλείψει το χώρο. Εάν αρνηθεί θα αποχωρεί ο καθηγητής. Είμαστε αποφασισμένοι – συμπλήρωσε ο κ. Μπούρας – να αποκαλύψουμε ποιοι θέλουν κλειστό το πανεπιστήμιο.

Τα ποσοστά εμβολιασμού

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε ο κ. Μπούρας το ποσοστό της πάσης φύσεως εκπαιδευτικό προσωπικό του ιδρύματος ανέρχεται στο 92%, το ποσοστό των εμβολιασμένων διοικητικών υπαλλήλων είναι στο 80% ενώ το ποσοστό των εμβολιασμένων φοιτητών – χωρίς τους πρωτοετείς αγγίζει το 70%.

Έτοιμα τρία εμβολιαστικά κέντρα

Παράλληλα το πανεπιστήμιο Πατρών έχει ήδη έτοιμα τρία εμβολιαστικά κέντρα στο Ρίον, το Κουκούλι και το Μεσολόγγι και το μόνο που εκκρεμεί είναι η στελέχωσή του με το απαιτούμενο προσωπικό για να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί.

Πηγή: patrastimes.gr