Ασύλληπτες καταστάσεις εξελίσσονται εν μέσω κορονοϊού στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή πολιτών, γιατρών, νοσηλευτών και εργαζομένων.

Αποκαλυπτικό της κατάστασης που επικρατεί στο εσωτερικό ενός εκ των μεγαλύτερων δημόσιων νοσοκομείων της Δυτικής Ελλάδας το γεγονός, ότι οι συμμετέχοντες στην επιτροπή λοιμώξεων του νοσοκομείου, η οποία έχει κομβικό ρόλο λόγω της πανδημίας, «σφάζονται» μεταξύ τους , για το ποιος θα έχει τον έλεγχο και το «κουμάντο».

Αποτέλεσμα αυτής της θλιβερής εικόνας είναι – όπως αποκάλυψε μιλώντας στους patrastimes ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων Κ. Πετρόπουλος – να ασκεί καθήκοντα επικεφαλής της επιτροπής Λοιμώξεων του νοσοκομείου, ένας αναισθησιολόγος!!!.
Απόδειξη του αλαλούμ που επικρατεί στο νοσοκομείο εν μέσω κορονοϊού και της αδυναμίας συντονισμού λόγω εσωτερικών έριδων και προχειρότητας, το γεγονός, ότι πριν από λίγα εικοσιτετράωρα, έγινε μεταφορά ύποπτου για covid – 19 περιστατικού, από τραυματιοφορέα, περνώντας το ανάμεσα από τον προθάλαμο της χειρουργικής, όπου ήταν ανυποψίαστοι πολίτες, με μοναδικό μέτρο «πρόληψης» και ενημέρωσης το ότι φώναζε «προσοχή ύποπτο περιστατικό για κορονοϊό»!!!.
Εν μέσω τέτοιων φαινομένων αρρυθμίας που επικρατεί στο νοσοκομείο, φυσικό επακόλουθο ήταν και ο τρόπος που έγινε η διαχείριση του περιστατικού με την νοσηλεύτρια από τα ΤΕΠ του νοσοκομείου, η οποία βρέθηκε θετική στον ιό και παρόλα αυτά δεν λήφθηκε άμεσα κανένα μετρό πρόληψης, τόσο για τους ασθενείς που ήταν στο τμήμα βραχείας νοσηλείας στο οποίο υπηρετούσε, αλλά και για τους υπόλοιπους γιατρούς και νοσηλευτές .
Όπως τόνισε ο κ. Πετρόπουλος ακόμα και η απολύμανση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών έγινε με χρονοκαθυστέρηση και μετά τις αποκαλύψεις για την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίστηκε το περιστατικό.

Πηγή: patrastimes.gr