Την ανάγκη πραγματοποίησης χιλιάδων πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων ελέγχων που αφορά στο 75% με 80% των κτιρίων κάθε κατηγορίας που βρίσκονται στον πολεοδομικό ιστό της Πάτρας και της υπόλοιπης Δυτικής Ελλάδας  επισήμανε σε δηλώσεις του στην εκπομπή του Γιάννη Γεωργόπουλου ‘πράσινο, Κόκκινο σε Γαλάζιο Φόντο» στον max fm ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Δυτικής Ελλάδος Βας. Αϊβαλής.

Ο κ. Αϊβαλής σημείωσε ότι αυτά τα κτίρια έχουν κτιστεί με τον κατ’ ευφημισμό «αντισεισμικό» κανονισμό του 1959  και σε συνδυασμό με την φυσική φθορά των υλικών, την καταπόνηση τους από προηγούμενα σεισμικά φορτία, καθώς και αυθαίρετες παρεμβάσεις και επεκτάσεις αποτελούν ευάλωτο «στόχο» σε μια πιθανή ισχυρή σεισμική δόνηση.

Ανησυχία υπάρχει επίσης και ως προς την συμπεριφορά των κτιρίων της Πάτρας και όλης της Δυτικής Ελλάδας τα οποία είναι αυθαίρετα και έχουν κυριολεκτικά αναγερθεί «μέσα σε μία νύχτα».

Ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου  τόνισε επίσης, ότι ο μοναδικός έλεγχος στα κτίρια της περιοχής, έγινε πριν είκοσι και πλέον χρόνια, μετά τον σεισμό της Αθήνας, χωρίς ωστόσο να ξεκινήσει η διαδικασία ενίσχυσης κάποιων από αυτά ή να συσταθεί έστω ο φορέας που θα αναλάβει την ευθύνη για την υλοποίηση ενός προγράμματος σεισμικής τους θωράκισης.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ  ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ


Πηγή: patrastimes.gr