Σε διπλή ‘ανάγνωση» παραπέμπουν τα στοιχεία, σχετικά με την πορεία των ασθενών με κορονοϊ΄9ο στην Δυτική Ελλάδα, καθώς κανένα από τα ενεργά κρούσματα που έχουν επίσημα καταγραφεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα δεν νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στη ΜΕΘ covid του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στο Ρίον.

Παράλληλα στην αντίστοιχη απλά κλινική για νοσηλεία περιστατικών με κορονοϊό που έχει δημιουργηθεί και λειτουργεί νοσηλεύονται 6 μόνο ασθενείς, γεγονός που δημιουργεί «αισιοδοξία’ σε ότι αφορά στη σοβαρότητα των περιστατικών.

Στο μεταξύ σε καθημερινή βάση συνεχίζεται η διενέργεια τεστ στην περιοχή, με τον ελάχιστο αριθμό σε ημερήσια βάση να ξεπερνά τα 300.

Την ίδια ώρα οι εμπλεκόμενοι φορείς με την αντιμετώπιση της νόσου στην περιοχή, έχουν προχωρήσει στην κατάρτιση του λεγόμενου paln b, ώστε  με δεδομένη την αναμενόμενη έλευση του δευτέρου κύματος , σε περίπτωση που ‘ξεφύγει» η νόσος  στην περιοχή και αυξηθεί θεαματικά ο αριθμός των θετικών δειγμάτων, να τεθεί σε εφαρμογή.

Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει την έγκαιρη ενεργοποίηση του μηχανισμού για την διενέργεια εάν χρειαστεί ακόμα και διπλάσιου αριθμού τεστ, ενώ στη μάχη θα μπουν και οι πρωτοβάθμιες μονάδες φροντίδας. τόσο στην πάτρα όσο και στα υπόλοιπα αστικά κέντρα ευθύνης της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Στο σχεδιασμό προβλέπεται η ενεργοποίηση επιπλέον κλινών ΜΕΘ οι οποίες θα μετατραπούν σε κλίνες ΜΕΘ covid ενώ αν χρειαστεί οι κλίνες ΜΕΘ παιδιών για coviδ από 2 που είναι σήμερα – η Δυτική Ελλάδα είναι η μία από τις δύο περιοχές που λειτουργεί ΜΕΘ για covid παιδιών – θα αυξηθούν.

Πηγή: patrastimes.gr