ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

H εξωπραγματική σε σχέση με τις ισχύουσες απαγορεύσεις ως προς την μετακίνηση, εικόνα της Πάτρας προβληματίζει έντονα τους εμπλεκόμενους με την εφαρμογή των μέτρων, καθώς τα τρία πρώτα εικοσιτετράωρα του lockdown με τίποτα δεν παραπέμπουν σε πόλη η οποία βρίσκεται σε καθεστώς προστασίας από την πανδημία.

Οι εικόνες της αυξημένης κίνησης στους δρόμους, η αποστολή χιλιάδων sms για άσκηση , περίπατο και συνοδεία τετράποδων , τα διπλοπαρκαρίσματα και η καταγραφή ακόμα και σοβαρών τροχαίων σε μία πιθανολογούμενη ….άδεια πόλη μόνο σε κάτι τέτοιο δεν παραπέμπει.
Να σημειωθεί πως σε επίπεδο ελέγχων από την αστυνομική διεύθυνση Αχαΐας δεν προκύπτει χαλάρωση αλλά ούτε και μεγάλη παραβατικότητα, καθώς μόνο χθες πραγματοποιήθηκαν περισσότεροι από 1200 έλεγχοι, με το 80% αυτών να διενεργείται στην Πάτρα, και να πιστοποιούνται μόλις 38 παραβάσεις με τις μισές να αφορούν σε μη χρήση μάσκας και τις άλλες μισές παράβαση αδείας κυκλοφορίας.
Η διαπίστωση αυτή οδηγεί στο συμπέρασμα πως το πρόβλημα είναι στο σύστημα των sms το οποίο «μπάζει» με τους αρμοδίους να εξετάζουν τα δεδομένα από την κίνηση σε αστικά κέντρα όπως Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, προκειμένου να προχωρήσουν στην ανακοίνωση νεών απαγορεύσεων.
Ήδη εξετάζεται το σενάριο στα μεγάλα αστικά κέντρα να ισχύσει καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9.00 το βράδυ και μετά, καθώς το «τσουνάμι» – ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες – αποστολής sms με κωδικό 6, μαρτυρά τι ακριβώς συμβαίνει και στην Πάτρα.

Πηγή: patrastimes.gr