Δυναμικό παρών έδωσαν λίγο μετά τις 4.00 το απόγευμα σήμερα έξω από την πύλη της Αχαΐα Κλάους  καταστηματάρχες εστίασης και αναψυχής της Πάτρας , οι οποίοι με αφορμή την πραγματοποίηση του συνεδρίου που διοργανώνουν η εφημερίδα «Πελοπόννησος» και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος , παρέδωσαν υπόμνημα σε υπουργούς και στελέχη της κυβέρνησης, στο οποίο περιγράφουν την δεινή θέση στην οποία έχουν περιέλθει μετά τα μέτρα για τον κορονοϊό, ζητώντας στήριξη και σεβασμό στις θυσίες τους.

Το πλήρες κείμενο του ΣΚΕΑΝΑ αναφέρει τα εξής:

Ο ΣΚΕΑΝΑ πραγματοποίησε συμβολική διαμαρτυρία, στην πύλη της Achaia Clauss, όπου εξελίσσεται το 8ο Regional Growth Conference, δείχνοντας τη δυσαρέσκειά του, για τα ανεπαρκή μέτρα στήριξης του κλάδου. Παραδόθηκε δε επιστολή με τα πάγια – κρίσιμα αιτήματά μας. ΖΗΤΑΜΕ 1. Μόνιμη μείωση του Φ.Π.Α. στο 6% και 13% 2. Άμεση πρόσκληση συζήτησης με ό

λους τους εταίρους για οριζόντια μείωση των εργοδοτικών εισφορών και επιδότηση μέχρι τέλους του χρόνου των εργοδοτικών εισφορών στο 50% 3. Επιδότηση με 2% επί του τζίρου του 2019 για τις επιχειρήσεις εστίασης λόγω covid-19. 4. Επιδότηση του 40% των ενοικίων μέχρι τη λήξη της πανδημίας. 5. Σεβόμενοι απόλυτα τους υγειονομικούς όρους, ζητάμε να υπερισχύσει το μέτρο των αποστάσεων για την προστασία των πελατών μας και όχι το μέτρο της πυκνότητας του ενός ατόμου ανα 2 τετραγωνικά μέτρα γιατί με αυτό το μέτρο τα μαγαζιά μας δεν είναι βιώσιμα.

ΓΙΑΤΙ ΖΗΤΑΜΕ;;; Διότι θεωρούμε πως ο κλάδος μας, που δημιουργεί το 25% του ΑΕΠ και απασχολεί το 25% περίπου του εργατικού δυναμικού της χώρας, έχει » αιμοδοτήσει» για 10ετίες το κράτος, με κάθε είδους εισφορές και φόρους, οι οποίες προέρχονται από το σκληρό κόπο μας και την υπεραξία των υπηρεσιών μας. Θέλουμε κράτος υγιές, επιχειρήσεις εστίασης οικονομικά υγιείς. Θέλουμε ίση αντιμετώπιση με τους ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ & ΑΝΑΨΥΧΗΣ Ν. ΑΧΑΪΑΣ Ημερ/νία 03/07/2020 Αριθμ.Πρωτ. 3002 άλλους παραγωγικούς κλάδους. Θέλουμε να είμαστε μαζί στο τραπέζι κάθε φορά και να λύνουμε τα προβλήματα. Θέλουμε να σεβαστεί το κράτος τις θυσίες, τα κόπια μας και τις οικογένειές μας και να μας κοιτάξει στα μάτια.

Πηγή: patrastimes.gr