Επαναφέρει το κρίσιμο ζήτημα που αφορά την εμπλοκή των αστυνομικών στα μέτρα κατά της πανδημίας και την εφαρμογή τους, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικός Υπαλλήλων Αχαΐας Χάρης Τσίτσικας, σημειώνοντας αρχικά “δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πλέον, ότι έχουμε ξεπεράσει τα όριά μας”.

Εκτιμά ότι οι αστυνομικές δυνάμεις κατακερματίζοντας, αφήνοντας κενό τον αρχικό σκοπό που είναι η τήρηση της τάξης και η προστασία των πολιτών.

“Αδυνατούμε να καταλάβουμε, γιατί οι αστυνομικοί θα πρέπει να συνοδεύουν τα κλιμάκια της ΑΔΑΕ στους ελέγχους στις επιχειρήσεις και να αναγκάζονται οι συνάδελφοι σε διαξιφισμούς”, τονίζει ο πρόεδρος της Ένωσης, συνεχίζοντας “θα επαναφέρω το θέμα της κινητικότητας στο δημόσιο. Γιατί λοιπόν να μην εφαρμοστεί σε αυτή την περίπτωση για να ενισχυθούν κατά το δυνατόν, οι κρατικοί ελεγκτικοί μηχανισμοί”.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίτσικα, η “βεντάλια” πλέον των αρμοδιοτήτων που μεταφέρεται στους αστυνομικούς “ανοίγει” πολύ, θέτοντας σε κίνδυνο την υποστήριξη του έργου που επιτελούν καθημερινά.

Πηγή: patrastimes.gr