Με μήνυμά τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υγειονομικοί καλούν σήμερα στις 12 το μεσημέρι σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από την 6η ΥΠΕ, κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών.

Να σημειωθεί πως τα σωματεία των εργαζομένων στα νοσοκομεία έχουν προγραμματίσει κινητοποιήσεις για αύριο. Γεγονός που αποδεικνύει πως υπάρχει ρήγμα στον χώρο της υγείας αναφορικά με τις μεθόδους διαμαρτυρίας που ακολουθούνται.

Πάντως σήμερα λήγει η προθεσμία που έχουν δώσει οι διοικήσεις των νοσοκομείων για την καταγραφή των ανεμβολίαστων εργαζομένων , προκειμένου από 1ης Σεπτεμβρίου να ανασταλεί η εργασία τους.

239216852_1180214769171007_8322989710701261031_n

Επίσης, με ανακοίνωση του το Σωματείο Εργαζομένων στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας», «Ο Ιπποκράτης» γνωστοποιεί πως καλεί τα μέλη του να συμμετέχουν μαζικά στην Πανελλαδική κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ και πιο συγκεκριμένα στη στάση εργασίας από 9:00 το πρωί έως 13:00, την Πέμπτη 26/8/2021, καθώς και στη συγκέντρωση  στις  9:00 στην Πύλη του Νοσοκομείου και στις 11:30 πμ στην 6η Υ.Πε – Υγειονομική Περιφέρεια, ενάντια στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για covid-19 και στην επιβολή κυρώσεων.

Η ανακοίνωση του Σωματείου «Ο Ιπποκράτης» αναφέρει τα εξής:

Συναδέλφισσες- συνάδελφοι,

Καθημερινά λαμβάνουμε καταγγελίες από συναδέλφους, ότι διακινούνται έγγραφα μετά από προφορική εντολή σε Διευθύνσεις και Προϊστάμενους του Νοσοκομείου μας σχετικά με στοιχεία και αριθμητικές καταστάσεις συναδέλφων, εμβολιασμένων, μη εμβολιασμένων αλλά και αυτών που έχουν νοσήσει από Covid-19.

Συνάδελφοι επίσης αναφέρουν, ότι δέχονται συνεχώς πιέσεις για να  δώσουν  πληροφορίες για  προσωπικά τους δεδομένα ή άλλων, «ανεπίσημα» και στα πλαίσια της «καλής συνεργασίας» ώστε να διευκολύνουν το έργο της Διοίκησης  στη συγκέντρωση των απαιτούμενων στοιχείων  να προετοιμάσει το πλαίσιο και το επιχειρησιακό σχέδιο λειτουργίας του Νοσοκομείου, εν όψει της εφαρμογής του ν.4820/21 περί της μη συμμόρφωσης των εργαζομένων με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά του covid-19.

Επανερχόμαστε για ακόμα μία φορά εφιστώντας την προσοχή προς πάσα κατεύθυνση,   αναφέροντας τα εξής:

•         Η αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, η χρήση ή οποιαδήποτε συλλογή και  επεξεργασία αυτών, χωρίς να έχει χορηγηθεί σχετική άδεια κατά τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων, συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα και παράνομη πράξη που διώκεται με ποινές φυλάκισης και χρηματικό πρόστιμο έως 100,000 ευρώ, σύμφωνα με τον ν.4624/2019.

•         Παρανομεί επίσης όποιος εκφοβίζει εργαζόμενους!!! καθώς το στοιχείο της αθέμιτης χρήσης ή κατάχρησης εξουσίας ή άλλη ενόχληση σε χώρους εργασίας νοείται ως «εργασιακός εκφοβισμός» ή «mobbing» ή «εργασιακό bulling».

Συνεχίζουμε  την Απεργία – Αποχή κατά της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού για τον covid-19 των Υγειονομικών και Προνοιακών Υπαλλήλων που έχει προκηρύξει η ΠΟΕΔΗΝ με το υπ, αριθμ. Πρωτ. 4757/ 5.8.2021 έγγραφό της.

Συμμετέχουμε μαζικά στην Πανελλαδική κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ με στάση εργασίας 9:00- 13:00 την Πέμπτη 26/8/2021.

Διεκδικούμε,

Να πάρουν πίσω το νόμο της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού που θα διαλύσει την δημόσια υγεία, πρόνοια και το ΕΚΑΒ.  Κάτω τα χέρια σας από τους Υγειονομικούς, κανείς δεν περισσεύει στην μάχη που δίνεται απέναντι στον ιό της πανδημίας.

Δεν θα μας τρομοκρατήσετε, δεν θα μας διχάσετε και δεν θα επιτρέψουμε να εφαρμόσετε το σχέδιό σας που σκοπό έχει να διαλύσει τα Νοσοκομεία και τη Δωρεάν Δημόσια Υγεία.

Πηγή: patrastimes.gr