Υψηλό παραμένει το επιδημιολογικό φορτίο στην Αχαΐα, καθώς χθες ανακοινώθηκαν 32 νέα κρούσματα κορωνοϊού, ενώ σ’ όλη τη Δυτική Ελλάδα ο συνολικός αριθμός ανέρχεται σε 50.

Είναι ενδεικτικό ότι από την αρχή της τρέχουσας εβδομάδας, μέσα σε τέσσερις μόλις μέρες, μετράμε στην Αχαΐα ήδη 120 νέα κρούσματα, γεγονός που προκαλεί ανησυχία.

Μόνο την Κυριακή ανακοινώθηκαν 24 κρούσματα, ενώ από την Δευτέρα μέχρι και χθες οι αριθμοί ξεπερνούν το φράγμα των 30!

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της 6ης ΥΠΕ, οι νοσηλείες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας ανέρχονται σε 23 (17 στην Κλινική και 6 στην ΜΕΘ Covid-19), ενώ στο Γενικό Νοσοκομείο της Πάτρας ανέρχονται σε 26, εκ των οποίων τα 22 είναι επιβεβαιωμένα περιστατικά και νοσηλεύονται στην Κλινική Covid -19 (10 ακόμα περιστατικά θεωρούνται ως ύποπτα), ενώ 4 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στην ΜΕΘ Covid.

Η πλειοψηφία των νοσηλευομένων είναι κατά μέσο όρο άτομα ηλικίας 50 -55 ετών. Επίσης, ανάμεσα στους νοσηλευόμενους υπάρχουν και περιπτώσεις όπου είναι μέλη της ίδιας οικογένειας που κόλλησαν ο ένας από τον άλλο.

ΚΑΙ ΔΥΟ ΜΟΝΑΧΟΙ  ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΙΟ

Μάλιστα, στο ΠΓΝΠ χθες το απόγευμα εισήχθησαν για νοσηλεία ένας μοναχός και μια μοναχή από την περιοχή του Αιγίου, οι οποίοι βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό και έχριζαν νοσηλείας.

Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν πως υποβλήθηκαν σε τεστ και άλλες μοναχές και αφού δεν είχαν συμπτώματα βρίσκονται σε καραντίνα στην Ιερά Μονή.

Επίσης θετικός στον ιό και παραμένει σε κατ’ οίκον περιορισμό βρέθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας π. Αθανάσιος Λιακόπουλος.

Πηγή: patrastimes.gr