Αυξάνεται καθημερινά ο αριθμός των ασθενών με covid-19 που εισάγονται για νοσηλεία στο Πανεπιστημιακό Νοσκομείο της Πάτρας και στον “Άγιο Ανδρέα”.

Αυτή την ώρα, στο ΠΓΝΠ νοσηλεύονται 26 ασθενείς, εκ των οποίων οι 4 σε πιο αριά κατάσταση στη ΜΕΘ. Στο νοσοκομείο “Ο Άγιος Ανδρέας” οι νοσηλευόμενοι στην κλινική είναι 12 και στη ΜΕΘ 2.

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας πιέζεται σε πανελλαδικό επίπεδο, ενώ σύμφωνα με τις προβλέψεις κάτι τέτοιο αναμένεται να συμβεί και τοπικά.

Υπενθυμίζεται πως το ΠΓΝΠ είναι νοσοκομείο αναφοράς για όλη την 6η ΥΠΕ και ως εκ τούτου δέχεται περιστατικά και από άλλες περιφερειακές ενότητες. Ο δε  “Άγιος Ανδρέας” βοηθά, σε μικρότερη κλίμακα, νοσοκομεία της Δυτικής Ελλάδας.

Η παρούσα συνθήκη από μόνη της προκαλεί ανησυχία, ο διοικητής όμως της 6ης ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης διαβεβαιώνει καθησυχάζοντας πως κανένας δεν θα μείνει αβοήθητος και πως όποτε χρειαστεί θα αυξηθούν οι κλίνες.

Αξίζει να υπογραμμιστεί πως, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας προσλαμβάνονται άμεσα 300 γιατροί για τις ΜΕΘ σε όλη τη χώρα.

Πηγή: patrastimes.gr