Επιδεινώθηκε χθες βράδυ η υγεία του 9χρονου που νοσηλεύεται με κορωνοϊό στην αρνητική πίεση της ΜΕΘ Παίδων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας με αποτέλεσμα να αυξηθεί η βοήθεια από τον μη επεμβατικό αερισμό και η μάχη όλων για να ξεπεράσει ο μικρός τον κορωνοϊό συνεχίζεται. Την ίδια ώρα αναμένονται τα αποτελέσματα της ειδικής εξέτασης για να διαπιστωθεί αν ο μικρός έχει προσβληθεί από τη βρετανική μετάλλαξη του κορωνοϊού.

Μέχρι στιγμής έχει αποφευχθεί η διασωλήνωση όπως ανέφερε σήμερα ο Διευθυντής ΕΣΥ και Υπεύθυνος της ΜΕΘ Παίδων του ΠΓΝΠ Ανδρέας Ηλιάδης. Νωρίτερα σήμερα ο κ. Ηλιάδης είχε μια τηλεδιάσκεψη με τον κ. Δημήτρη Γεωργόπουλο Διευθυντή της ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ , με ιδιαίτερη εμπειρία και γνώση στον μηχανικό αερισμό και του ζητήθηκε η συμβολή και η συμβουλή του. “Είδε τις ακτινογραφίες και συμφώνησε με τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε το περιστατικό. Είναι κι αυτός διστακτικός στο να προχωρήσουμε στη διασωλήνωση. Η προσπάθεια είναι να μην διασωληνωθεί όσο κι αν αυτό ακούγεται οξύμωρο. Η διασωλήνωση σώζει. Για μας είναι πολύ εύκολο να διασωληνώσουμε έναν ασθενή. Η διασωλήνωση όμως ενεργοποιεί άλλους μηχανισμούς που μπορεί να επιδεινώσει τον ασθενή. Είναι μια δύσκολη κατάσταση που μπορεί να κρατήσει μέρες” εξήγησε ο κ. Ηλιάδης.

Την ίδια ώρα ο μικρός του αναφέρει πως θέλει να μιλάει μαζί του και όλο το προσωπικό προσπαθεί να καλύπτει το κενό που προκαλεί η αναγκαστική απουσία συγγενών από τον χώρο που νοσηλεύεται το παιδί. Με βιντεοκλήσεις αλλά και με φροντίδα. γιατροί και νοσηλευτές κάνουν ό,τι μπορούν για την αναπλήρωση και σε αυτό το κομμάτι.

“Νιώθουμε ότι στα μάτια του μικρού, είναι όλα τα  παιδάκια της Ελλάδας και είναι πλέον στοίχημα δικό μας ότι πρέπει να νικήσουμε για να δώσουμε μια αισιοδοξία σε όλες της μητέρας της Ελλάδας και το λέω ειλικρινά, χωρίς υπερβολή ή ρομαντισμό. Πρέπει να βγει νικητής απ΄αυτή την ιστορία, για όλους μας”, επισήμανε χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Ηλιάδης.

Πάντως ο κ. Ηλιάδης τονίζει πως από τώρα σκέφτονται τι δώρο θα του κάνουν όταν βγει νικητής από τη Μονάδα.

Πηγή: patrastimes.gr