Έντονο προβληματισμό και κινητικότητα έχει προκαλέσει στις τάξεις των εμποροϋπαλλήλων και των εμπόρων της Πάτρας η ανακοίνωση από την κυβέρνηση της υποχρεωτικής διενέργειας από την προσεχή Δευτέρα self test των εργαζομένων στις εμπορικές επιχερήσεις.

Σε δηλώσεις του στο patrastimes.gr το μέλος της διοίκησης του Εγατικού Κέντρου της Πάτρας και του σωματείου των εργαζομένων στο λιανεμπόριο Βασίλης Παπασημακόουλος τόνισε, ότι η διαδικασία που προβλέπεται, αφορά στη διεξαγωγή self test με δωρεάν προμήθεια απο το φαρμακεία μεσω της γνωστοποίοησης του ΑΜΚΑ για τον κάθε εργαζόμενο.

Ο εργαζόμενος θα είναι υποχρεωμένος να παγματοποιεί το test κάθε Κυριακή και θα αναρτά το αποτέλσμα στην ΕΡΓΑΝΗ ενω το πρωϊ της Δευτέρας θα το παραδίσει και στην επιχείρηση που εργάζεται.

Το μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου πρόσθεσε, ότι σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες εργαζόμενος που δεν θα παραδίσει κάθε Δευτέρα τα αποτελέσματα του test στην επιχείρηση ή που δεν θα έχει υποβληθεί σε test, κινδυνεύει ακόμα και με απόλυση.

Ο κ. Παπασημακόπουλος τόνισε πως αποτελεί αντίφαση το γεγονός, ότι οι ιδιοκτήτες των εμπορικών επιχειρήσεων δεν υποχρεώνονται να κάνουν self test παρόλο που εν δυνάμει θα μπορούσαν να είναι αυτοί φορείς διασποράς της νόσου.

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ SMS

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στους patrastimes.gr ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Νοτιοδυτικής Ελλάδος, πελοποννήσου, και Ιονίων Νήσων Γιώργος Βαγενάς, δεν αποκλείεται ακόμα και αύριο να ανακοινωθεί η κατάργση των sms, σε ότι αφορά την μετάβαση των καταναλωτών στα εμπορικά καταστήματα καθώς και κατάργηση του υποχρεωτικού τρώρου για την πραγματοποίηση των αγορών.

Πηγή: patrastimes.gr