Τέσσερις γιατροί από την Πάτρα, συμπεριλαμβάνονται στη λίστα με τους 250 γιατρούς από όλη τη χώρα, στους οποίους ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για μίζες από τη novartis.

Σύμφωνα με πληροφορίες του patrastimes.gr στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς βρέθηκαν ποσά τα οποία αγγίζουν ή ξεπερνούν τις 90.000€.

Πρόκειται για γιατρούς που υπηρετούν στο δημόσιο και είναι κατά περίπτωση αντιμέτωποι με διώξεις που αφορούν σε βαθμό κακουργήματος για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και παθητική δωροδοκία ή για παθητική δωροδοκία

Η πρώτη «παρτίδα»

Η ποινική δίωξη αφορά σε πρώτη φάση 230 γιατρούς για μίζες ύψους 5 εκατ. ευρώ από τη Novartis Ανάμεσά τους είναι γνωστοί γιατροί, νυν και πρώην διευθυντές σε νοσοκομεία του ΕΣΥ

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η δίωξη αφορά σε βαθμό κακουργήματος για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και παθητική δωροδοκία εναντίον 208 ιατρών και για παθητική δωροδοκία κατά άλλων 22 ιατρών. Μάλιστα, ήδη, ορισμένοι εξ αυτών έχουν κληθεί, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις και να απολογηθούν για τα αδικήματα, που τους προσάπτονται.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, αυτή είναι η “πρώτη φουρνιά” των ιατρών από τη μεγάλη δεξαμενή των 4.800 γιατρών, που βρέθηκε να έχουν λάβει χρήματα από τη Novartis. Όπως δείχνουν τα στοιχεία, που έχουν συλλάξει οι αρχές, στην πλειοψηφία τους οι γιατροί εμφανίζονται να συμμετέχουν σε μελέτες, που είναι γνωστές ως “μελέτες παρατήρησης“. Οι αρχές πιστεύουν ότι αυτή ήταν απλώς η “βιτρίνα” για να λαμβάνουν νομότυπα αμοιβές από την ελβετική εταιρεία. Μένει να αποδειχτεί βεβαίως αν και ποιοι γιατροί συνταγογραφούσαν με ευνοϊκό τρόπο τα φάρμακα της Novartis.

Με πληροφορίες και από virus.com.gr

Πηγή: patrastimes.gr