Προσφυγή έχει καταθέσει η Επιτροπή Πολιτών Πάτρας για την Προστασία της Υγείας από την Η/Μ Ακτινοβολία, μαζί με αντίστοιχους συλλόγους και κατοίκους όλης της χώρας.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν τα μέλη των επιτροπών και των συλλόγων όλης της επικράτειας που προχώρησαν σε αυτή τη κίνηση η μετάβαση από την 4G τεχνολογία στην εποχή της 5G, δεν γίνεται με τον νόμιμο τρόπο.

Η προσφυγή αυτή που έχει κατατεθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας, θα εκδικαστεί, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει η επιτροπή στις 14 Μαΐου, έχοντας πάρει ήδη μία αναβολή.

Της κινητοποίησης αυτής που γίνεται από τους συλλόγους, τις επιτροπές και τους κατοίκους, ηγείται ο ακαδημαϊκός καθηγητής νομικής, Γιώργος Μπάλιας.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν τα μέλη της επιτροπής της Πάτρας η προσφυγή αυτή δεν έχει κατατεθεί για να μην μπει στη ζωή μας η νέα τεχνολογία του 5G, ούτε οι ίδιοι είναι αντίθετοι στην όποια εξέλιξη, όμως, ο τρόπος με τον οποίο είναι να εισέλθει αυτή, δεν είναι με βάση την κείμενη νομοθεσία.

Μάλιστα, όπως υποστηρίζει το μέλος αυτής της επιτροπής Βασίλης Αναστασόπουλος, το γεγονός ότι ακούγεται ότι έχει ξεκινήσει ήδη από τις εταιρείες που έχουν σχηματίσει την εταιρική κοινοπραξία, η αντικατάσταση των κεραιών 4G με τις κεραίες του νέου τύπου, χωρίς να υπάρχει καμία επίσημη αδειοδότηση, λέει από μόνο του πολλά.

«Το μόνο που έχει γίνει νομίμως έως τώρα είναι η δημοπράτηση των αδειών. Από εκεί και πέρα δεν υπάρχει καμία επίσημη αδειοδότηση και έτσι δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε κατά πόσο ευσταθούν τα όσα λέγονται για την σταδιακή αντικατάσταση των υπαρχόντων κεραιών με τις κεραίες της νέας τεχνολογίας».

Πηγή: patrastimes.gr