Στο “στόχαστρο” των ιδιωτών γιατρών, μελών του Ιατρικού Συλλόγου της Πάτρας, βρίσκεται ο υπουργός υγείας Βασ. Κικίλιας ,με αφορμή τους χειρισμούς του στο θέμα της ένταξης τους στο ΕΣΥ και τις απειλές για επιστράτευση.

Τόσο η διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου της Πάτρας όσο και τα μέλη του,  θεωρούν πως από πλευράς υπουργείου γίνεται προσπάθεια μέσα από επικοινωνιακά τρικ να πέσει η ευθύνη για την επερχόμενη αποτυχία του σχεδιασμού αντιμετώπισης της πανδημίας σε αυτούς, προκειμένου να συγκαλυφθούν ευθύνες και παραλείψεις μηνών.

Σε επίπεδο Πάτρας γίνεται λόγος για επιχειρούμενη δημιουργία άλλοθι σε ότι έρχεται, ενώ καλούν τον υπουργό να δείξει αν και κατά πόσο έχει έτοιμες τις απαιτούμενες συμβάσεις – στη Θεσσαλονίκη  οι ιδιώτες που μπήκαν στη μάχη κατά του κορονοϊού όταν η πανδημία θέριζε την περιοχή είναι μέχρι σήμερα απλήρωτοι – και τι έχει κάνει με την κάλυψη τους στο κεφάλαιο της αστικής ευθύνης ,σε περίπτωση που η εξέλιξη με κάποιο περιστατικό είναι δυσμενής.

Στη διάρκεια της τηλεσυνεδρίασης των προέδρων όλων των ιατρικών συλλόγων της χώρας, το κλίμα ήταν ιδιαίτερα βαρύ για την στάση και τις επιθέσεις του κ. Κικίλια, ο οποίος μεταξύ άλλων στοχοποίησε και την πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου της Πάτρας και αντιπρόεδρο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Άννα Μαστοράκου. Eντός της ημέρας  – εκτός απροόπτου – αναμένεται να εκδοθεί σκληρή ανακοίνωση με αναφορά στο πρόσωπο του υπουργού υγείας.

Αντιδράσεις και για τα test κατ’ οίκον

Δυσφορία υπάρχει στις τάξεις των γιατρών της Πάτρας και για την απόφαση της κυβέρνησης με την οποία οι πολίτες θα μπορούν να προμηθεύονται rapid test από φαρμακεία για να διενεργούν μόνοι τους έλεγχο θετικότητάς τους στον ιό.

Κύκλοι του Ιατρικού Συλλόγου της Πάτρας κάνουν λόγο για επερχόμενο “Βατερλό” ως προς τη διασπορά του ιού στην κοινότητα, καθώς το μόνο σίγουρο είναι πως θα είναι αδύνατη η καταγραφή των κρουσμάτων αλλά και μεγάλο μέρος θετικών ατόμων που θα κάνουν το test στο σπίτι δεν θα τηρεί τα πρωτόκολλα και δεν θα μπαίνει καραντίνα, ενώ δεν θα ενημερώνονται και οι επαφές τους.

Σοβαρό θέμα  θα προκύψει και με την διαχείριση των μολυσματικών αποβλήτων της κατ΄ οίκον εξέτασης για όσους βγαίνουν θετικοί καθώς αυτά θα καταλήγουν μαζί με τα αστικά απόβλητα και όχι στους ειδικούς κάδους.

Πηγή: patrastimes.gr