Τα ευχάριστα μηνύματα από τα αποτελέσματα της πρώτης ημέρας (χθες) πραγματοποίησης των rapid test στην Πάτρα, συνοδεύονται από αισιοδοξία αλλά και αγωνία των επιστημόνων για το τι θα δείξει το τελικό αποτέλεσμα, επι του συνολικού αριθμού των 1500 που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν σήμερα ίσως και αύριο.

Ο εντοπισμός μόνο 2 θετικών επί των 527 της πρώτης ημέρας προκάλεσε ανακούφιση, αλλά την ίδια ώρα το ζητούμενο είναι τι προφίλ είχαν χθες τα άτομα που προσήλθαν για να τα κάνουν, σε ότι αφορά στις ηλικιακές ομάδες, τον εργασιακό και κοινωνικό χώρο, την συμπεριφορά και τον βαθμό ατομικής ευθύνης που είχαν επιδείξει.

Το ποιες κατηγορίες ατόμων και επίσης με τι προφίλ θα είναι αυτά που θα προσέλθουν σήμερα και αν χρειαστεί και αύριο για να κάνουν το τεστ, είναι ο μεγάλος ρυθμιστικός παράγοντας ως προς το τελικό αποτέλεσμα, για το ποσοστό στο οποίο θα κυμανθεί ο αριθμός αυτών που θα βρεθούν θετικοί στην Πάτρα.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν στους patrastimes μέλη των κλιμακίων είναι ιδιαίτερα θετικό το γεγονός ότι την πρώτη ημέρα το ποσοστό των θετικών που βρέθηκαν είναι κάτω από το 1 έως 4% επί των δειγμάτων , που ισχύει για τον εθνικό μέσο όρο, γεγονός που δικαίως προκαλεί αισιοδοξία. Ωστόσο απομένει να φανεί κατά πόσο αυτό το χαμηλό ποσοστό θα παραμείνει όταν γίνουν και τα 1500 τεστ.

Περιμένοντας και τα μοριακά

Παράλληλα ιδιαίτερη αγωνία επικρατεί μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων με την διενέργεια των μοριακών τεστ σε δομές, όπως οι φυλακές, οίκους ευγηρίας καθώς και υπηρεσίες.

Σήμερα, το αργότερο μέχρι το μεσημέρι αναμένεσαι να έχουν γίνει γνωστά τα αποτελέσματα των μοραικών τεστ που έγιναν προχθές στους εργαζόμενους των φυλακών του Αγίου Στεφάνου

Πηγή: patrastimes.gr