Δραματική θεωρείται πλέον η κατάσταση στα δύο μεγάλα νοσοκομεία της Πάτρας μετά την καταγραφή και των νέων κρουσμάτων κορονοιου το τελευταίο 24ωρο όπου σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία εντοπίστηκαν αντίστοιχα 130, 27 και 17 νέα περιστατικά, εκ των οποίων πολλά χρειάστηκε να μπουν στις κλινικές covid  για νοσηλεία .

Οι υπεύθυνοι της Δημόσιας Υγείας στην περιοχή και οι διευθυντές των κλινικών covid  σε ΠΠΝΠ και νοσοκομείο “Άγιος Ανδρέας” κάνουν λόγο για πρωτόγνωρη κατάσταση ,καθώς μόνο η πληρότητα στιγμές αγγίζει το 101%.

Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό διασωληνωμένων στην περιοχή  από την έναρξη της πανδημίας. Μέχρι και χθες το βράδυ ο αριθμός των ατόμων που νοσηλευόταν στα δύο νοσοκομεία της Πάτρας με κορονοϊό ανερχόταν στο 205 ενώ την ίδια ώρα έντονη ανησυχία επικρατεί στις τάξεις υπεύθυνων για το τι θα συμβεί σήμερα πέμπτη.

Ο προβληματισμός είναι ακόμα μεγαλύτερος για την πίεση στο Νοσοκομείο του Ρίου τις επόμενες ημέρες καθώς έχει την Παρασκευή και το Σάββατο διήμερη εφημερία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του patrastimes.gr, το γεγονός ότι σε κάθε εφημερία των δύο μεγάλων νοσοκομείων γεμίζει και μία κλινική με ασθενείς covid, δεν είναι “όλο το έργο” που έχουμε δει, καθώς το επόμενο δεκαπενθήμερο εκτιμάται. ότι λόγω των καρναβαλικών κορονοπάρτι που έγιναν στην Πάτρα , θα σημειωθεί κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων.

Πηγή: patrastimes.gr