Λιγότερο από το 15% των εργαζομένων στα εμπορικά μαγαζιά έχουν επιστρέψει στην εργασία τους από τη στιγμή που ξεκίνησε η λειτουργία του click away.

Η πλειοψηφία των εργοδοτών, γνωρίζοντας κάτω από αυτές τις συνθήκες ότι δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν στις μισθοδοτικές τους υποχρεώσεις αφού τα έξοδα δεν βγαίνουν, προτίμησε να κρατήσει το σύνολο σχεδόν των υπαλλήλων της σε καθεστώς αναστολής.

Έτσι με αυτόν τον τρόπο οι εργοδότες θα έχουν την υποχρέωση να πληρώσουν στους υπαλλήλους τους μόνο το δώρο των Χριστουγέννων, γλιτώνοντας τον μισθό.

Μάλιστα, όπως λένε παράγοντες της αγοράς το ποσοστό των εμποροϋπαλλήλων που επέστρεψε στην εργασία του είναι ακόμα μικρότερο για τα μικρά καταστήματα και ίσως να μην ξεπερνά το 10%.

Ωστόσο, την ίδια τακτική επέλεξαν ακόμα και αλυσίδες μεγάλων πολυεθνικών, αφήνοντας σε καθεστώς αναστολής τους μισούς και πλέον εργαζόμενους τους.

Έτσι, αν κάνει κάποιος μια βόλτα στα μαγαζιά της Πάτρας θα δει να στέκονται πίσω από τον πάγκο που έχει τοποθετηθεί στην είσοδο του καταστήματος, μόνο οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων, χωρίς υπαλλήλους.

Οι περισσότεροι από αυτούς μένουν στο κατάστημα έως τις μεσημεριανές ώρες και το απόγευμα κλείνουν, αφήνοντας το τηλέφωνο στην τζαμαρία του μαγαζιού για όποιον ενδιαφέρεται για να παραγγείλει κάτι που έχει δει.

Πηγή: patrastimes.gr