Συνάντηση το μεσημέρι της Τετάρτης θα έχουν στα γραφεία του ΣΚΕΑΝΑ, στην Πάτρα, τα μέλη του προεδρείου με τους ιδιοκτήτες των beach bars και των νυχτερινών κέντρων της αχαϊκής πρωτεύουσας και της ευρύτερης περιοχής της.

Θέμα της συνάντησης αυτής θα είναι η τήρηση των μέτρων ύστερα από τις εξελίξεις που έφεραν στο προσκήνιο τα αυξημένα κρούσματα του κορωνοϊού, σε άλλες περιοχές της χώρας, που είχαν σαν αποτέλεσμα την επιδημιολογική έξαρση.

Η έξαρση αυτή έφερε με την σειρά της την απόφαση των ειδικών επιστημόνων για το lockout τις βραδινές ώρες στις συγκεκριμένες αυτές περιοχές και την διασκέδαση με την ώρα.

«Θέλουμε να συμβάλλουμε και εμείς από την πλευρά μας στην σταθερότητα της πορείας του κορωνοϊού στην περιοχή μας και να μην δούμε κάποια επιδημιολογική έξαρση, όπως βλέπουμε σε άλλα μέρη της χώρας» τονίζει ο Σπύρος Στεργίου.

«Μέχρι τώρα η εστίαση, θεωρούμε, ότι έχει βοηθήσει και αυτή σημαντικά στη μη έξαρση του ιού, μέσα από την τήρηση των μέτρων και τη συμμόρφωση με τους κανόνες, κάτι που έχει να κάνει τόσο με τους υπαλλήλους μας, όσο και με τους πελάτες μας».

Όμως ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ ξεκαθαρίζει κάτι:

«Δεν έχουμε κάποια συγκεκριμένη καταγγελία στα χέρια μας που να αφορά συνάδελφο και να τονίζει ότι αυτός δεν τηρεί τα μέτρα.

Άλλωστε, δεν είναι ο ρόλος του ΣΚΕΑΝΑ αυτός, ούτε και η δουλειά του.Η τήρηση των μέτρων από κάθε μαγαζί είναι ατομική ευθύνη, με τον καθένα να κάνει τις επιλογές του.

Πάνω από όλα όμως μετράει η δημόσια υγεία και όσο ο υγειονομικός τομέας πάει καλά, τόσο έχουμε και εμείς περισσότερες πιθανότητες για να δουλέψουμε με τα μαγαζιά μας. Αυτό θα πρέπει να το διαφυλάξουμε.

Δεν θέλουμε να δούμε ούτε αύξηση των κρουσμάτων, ούτε να μας κλείνουν τα μαγαζιά μας στις 11 και στις 12 το βράδυ».

Πηγή: patrastimes.gr