Σοκ προκαλούν τα επίσημα στοιχεία σε ότι αφορά τις ηλικίες στις οποίες οι νέοι άνθρωποι έρχονται σε επαφή για πρώτη φορά στην Πάτρα ,με τα ναρκωτικά .

Σύμφωνα με το ΚΕΘΕΑ ΟΞΥΓΟΝΟ οι χρήστες στην περιοχή στα 19 τους χρόνια έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με την ηρωίνη, ενώ η χρήση κάνναβης στην Πάτρα Ξεκίνα στην ηλικία των 16 χρόνων.

Τα τελευταία 18 χρόνια λειτουργίας του ΚΕΘΕΑ οξυγόνο, έχουν βρει σε αυτό καταφύγιο περισσότεροι από 1.600 χρήστες , ενώ οι πραγματικοί αριθμοί εκτιμάται πως είναι ακόμα και διπλάσιοι.

Από τα επίσημα στοιχεία προκύπτει, 7 στους 10 χρήστες μένουν με την οικογένεια και το 50%  είναι άνεργοι.  2 στους 10 δεν έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση και 5 στους 10 έχουν απευθυνθεί κάποια στιγμή σε θεραπευτικό πρόγραμμα.

Οι μισοί από αυτούς  έχουν κάνει ενέσιμη χρήση στο παρελθόν. Επίσης το 50% έχει  κάνει κοινή χρήση σύριγγας και 4 στους 10 δεν έκαναν ποτέ έλεγχο για μολυσματικές ασθένειες. Σημαντικό ρόλο παίζει και η σχέση του οικογενειακού περιβάλλοντος με τα ναρκωτικά, καθώς από τα στοιχεία προκύπτει ότι 4 στους 10 αναφέρουν ότι στην οικογένειά τους υπάρχει αντίστοιχο ιστορικό.

Πηγή: patrastimes.gr