Σε μετωπική σύγκρουση με την κυβέρνηση οδηγούνται οι έμποροι της Πάτρας και της υπόλοιπης Δυτικής Ελλάδας, μετά την απόφαση της πρώτης  μαζί με το άνοιγμα των εποχικών καταστημάτων που θα πουλάνε, να επιτρέψει και στα super market να προχωρήσουν σε πώληση αντίστοιχων ειδών.

Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με το ότι το σύνολο του λιανεμπορίου θα παραμείνει κλειστό τουλάχιστον μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου, με το μέλλον να παραμένει άγνωστο, προκαλεί έντονες αντιδράσεις, όταν την ίδια ώρα οι υποχρεώσεις τρέχουν και στις 21 Δεκεμβρίου θα πρέπει να καταβληθεί στους εργαζόμενους το δώρο , για το οποίο προβλέπεται το μέτρο της αυτεπάγγελτης δίωξης και του αυτόφωτου για όσους εμπόρους δεν το δώσουν.

Σε ανακοίνωσή του ο Εμπορικός και Εισαγωγικός Σύλλογος της Πάτρας αναφέρει τα εξής:

“Η  λειτουργία από τις 7/12/2020 των εξειδικευμένων εποχικών καταστημάτων  πώλησης χριστουγεννιάτικων ειδών είναι θετικό μέτρο που αποτελούσε και δίκαιο αίτημα της συγκεκριμένης κατηγορίας επιχειρήσεων που έχουν αποκλειστικό έσοδο τον τζίρο της εορταστικής περιόδου.

Παράλληλα όμως δεν είναι δυνατόν να επιτρέπεται και στα Super Market να πωλούν τα ίδια Χριστουγεννιάτικα είδη ιδιαίτερα την στιγμή που αυτό απαγορεύεται σε χιλιάδες μικρά καταστήματα που έχουν σαν δευτερεύουσα δραστηριότητα την πώληση αυτών των ειδών.

Η απόφαση αυτή η δημιουργεί συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού σε βάρος των μικρών επιχειρήσεων πού έχουν πληγεί βαρύτατα και παραμένουν υποχρεωτικά κλειστές με κυβερνητική απόφαση.

Είναι απαραίτητη προϋπόθεση η άμεση επανέναρξη – λειτουργίας όλων των Μ.μ.Ε και του λιανεμπορίου σε ασφαλές υγειονομικά περιβάλλον, χωρίς αποκλεισμούς και μέτρα όπως το click away που δίνουν προβάδισμα στα πολυκαταστήματα και τις πολυεθνικές.

Τέλος χωρίς την ουσιαστική στήριξη της πολιτείας, οι αντοχές μας έχουν εξαντληθεί”.

Πηγή: patrastimes.gr