Ο βουλευτής Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Κώστας Μάρκου και συνεργάτες   της  Βουλευτού Σίας Αναγνωστοπούλου συμμετείχαν στην παράσταση διαμαρτυρίας στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Δ. Ελλάδας  κ. Γιαννόπουλο που πραγματοποιήθηκε σήμερα  10/9/2021 και ώρα 12:30 μ.μ.  με την παρουσία σωματείων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, της Ένωσης Γονέων, συλλόγων γονέων και  φορέων των Δήμων του Νομού, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.  

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις των ειδικών, για το φθινόπωρο και το χειμώνα,  το Υπουργείο όχι μόνο δεν αποφασίζει την  αραίωση του μαθητικού πληθυσμού στις τάξεις  , αλλά και δεν εγκρίνει  τη λειτουργία 37 ολιγομελών τμημάτων σχολείων ,στην Περιφέρεια. Δυτ. Ελλάδας.

Οι βουλευτές του Συριζα Αχαΐας, επίσης  με σκοπό να αναδείξουν τη σοβαρότητα   του ζητήματος και την επείγουσα ανάγκη  άρσης της απόφασης αυτής , κατέθεσαν στις 6/9/2021   Αναφορά στην  Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων ,μετά από  επιστολή του Δημάρχου Ερυμάνθου κ. Μπαρή, με την οποία   ζητούσε   την έγκριση ολιγομελών τμημάτων σε σχολεία του Δήμου του. Μια υπουργική απόφαση  η οποία θα οδηγήσει στο κλείσιμο σχολείων που έχει ανάγκη η Περιφέρεια και θα υποχρεώσει τους μαθητές της περιοχής του Δήμου Ερυμάνθου να μεταφέρονται σε άλλα σχολεία, διανύοντας μακρινές αποστάσεις.

Για άλλη μια χρονιά λοιπόν ανοίγουν τα σχολεία όπως ακριβώς τα έκλεισαν και λαμβάνουν αποφάσεις που οδηγούν στην  συρρίκνωση και όχι στην ασφαλή και ομαλή λειτουργία τους.

Πηγή: patrastimes.gr