Πριν ένα χρόνο δεν βρήκαν χρήματα στο σπίτι του 88χρονου στο Μιντιλόγλι και ξέσπασαν οργισμένοι εναντίον του, κτυπώντας τον άτυχο γέροντα με ένα ξύλο στο κεφάλι και όλο του το σώμα….

Το ξύλο βρέθηκε από άνδρες της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πάτρας και πρόδωσε τους 4 δράστες που συνελήφθησαν λίγες μέρες αργότερα στην Πάτρα και την Κ. Αχαΐα.

Οι συνθήκες της στυγνής δολοφονίας θ’ αναβιώσουν την προσεχή Δευτέρα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο του Αιγίου, όπου στο εδώλιο θα καθίσουν οι τέσσερις Ρομά, που κατηγορούνται για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και παράνομη οπλοφορία.

Το ανατριχιαστικό τέλος του 88χρονου είχε συνταράξει την τοπική κοινωνία κι ήταν «στοίχημα» για την ΕΛΑΣ η εξιχνίαση της δολοφονίας που πράγματι έγινε 15 μέρες αργότερα.
Εκτός από το ξύλο που «μίλησε» για τον φόνο, δυο από τους τέσσερις νεαρούς Ρομά θέλησαν να φύγουν από τον τόπο του εγκλήματος με το αυτοκίνητο του ηλικιωμένου, το οποίο όμως ήταν χαλασμένο. Άφησαν όμως τα κλειδιά πάνω στη μίζα του οχήματος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι όταν προσήχθησαν στην Ασφάλεια δεν έδειξαν ίχνη μεταμέλειας. Ήταν κυνικό και μάλιστα ο ένας απ’ αυτούς είπε ότι «τον σκοτώσαμε για να τον ληστέψουμε, αλλά σταθήκαμε άτυχοι γιατί δεν βρήκαμε χρήματα»!

Πράγματι, οι κατηγορούμενοι έφυγαν χωρίς χρήματα από το σπίτι του 88χρονου, που έμενε μόνος του, αφού κάποιες λίγες οικονομίες τις είχε κρύψει καλά. Και τελικά ο φόνος έγινε για ένα κινητό τηλέφωνο…

Μετά τη σύλληψή τους οι τέσσερις Ρομά με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα και ανακριτή προφυλακίσθηκαν και οδηγήθηκαν στις φυλακές Κορυδαλλού, απ’ όπου την προσεχή Δευτέρα θα μεταχθούν στο Αίγιο προκειμένου να δικασθούν για την αποτρόπαια πράξη τους…

Πηγή: patrastimes.gr