Αντιμέτωποι με την απώλεια της ιδιοκτησίας που έχουν σε χώρους πάρκινγκ οι οποίοι στεγάζονται σε πυλωτές πολυκατοικιών βρίσκονται χιλιάδες πατρινοί μετά από την έκδοση απόφασης του ΣτΕ με την οποία οι συγκεκριμένοι χώροι ορίζονται ως κοινόχρηστοι και συνεπώς δεν θα έπρεπε να έχουν ποτέ πουληθεί σε αγοραστές διαμερισμάτων.

Η εξέλιξη αυτή γίνεται ακόμα πιο δυσμενής μετά τα όσα προκύπτουν ελέω κτηματολογίου καθώς πλέον η σχετική απόπειρα δήλωσης των συγκεκριμένων χώρων δεν γίνεται αποδεκτή από το σύστημα με αποτέλεσμα το Δημόσιο να εμφανίζεται ως συνιδιοκτήτης.

Σε ακόμα πιο δεινή θέση βρίσκονται όσοι χωρίς να έχουν προβεί σε αγορά διαμερίσματος σε κάποια πολυκατοικία, αγόρασαν μόνο χώρο πάρκινγκ σε πυλωτή αυτών καθώς έχουν δαπανήσει ένα διόλου ευκαταφρόνητο χρηματικό ποσό, αλλά πλέον δεν αποτελεί ιδιοκτησίας τους.

Τις λεπτομέρειες αυτής της αρνητικής εξέλιξής ανέλυσε μιλώντας στην εκπομπή του Γιάννη Γεωργόπουλου «Πράσινο, Κόκκινο σε Γαλάζιο φόντο» στον Max fm ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Δυτικής Ελλάδας Βασίλης Αϊβαλής, ο οποίος μίλησε για δεδομένα τα οποία δεν μπορούν να ανατραπούν.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ κ. ΑΪΒΑΛΗ


Πηγή: patrastimes.gr