Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου Ρίου κατέφυγαν στον Εισαγγελέα, καταθέτοντας αναφορά- καταγγελία, ζητώντας να ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Όπως αναφέρουν στην αναφορά τους προς τον Εισαγγελέα

“Είμαστε μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής ενορίας Αγίου Γεωργίου Ρίου Πατρών και σας ενημερώνουμε ότι στην περιοχή της οδού που οδηγεί στο Πανεπιστήμιο Πατρών και το Νοσοκομείο (από την κοίτη του χειμάρρου Χάραδρου έως και του κόμβου του Ρίου) κυκλοφορούν αδέσποτες αγέλες σκύλων που είναι επιθετικοί όλες τις ώρες του 24ωρου και συχνά έχουν σημειωθεί περιστατικά τραυματισμών (δαγκώματα) κατοίκων και φοιτητών.

Απευθυνθήκαμε στις υπηρεσίες του Πανεπιστημίου και δήλωσαν αναρμόδιες να παρέμβουν. Επίσης απευθυνθήκαμε στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Πατρέων και δήλωσε ναι μεν πως είναι αρμόδια, όμως πως έχει αδυναμία αντιμετώπισης της κατάστασης και γι’ αυτό το λόγο απευθυνόμαστε σε εσάς. Δεν επιθυμούμε επ’ ουδενί μέτρα που θα θίξουν τη ζωή των αδέσποτων ζώων, αλλά μέτρα που θα διασφαλίσουν την ασφάλειά μας, την σωματική μας ακεραιότητα και την υγεία μας». Την αναφορά συνυπογράφουν δεκάδες κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι έχουν περιέλθει σε απελπιστική κατάσταση.”

Πηγή: patrastimes.gr