Σε μάχη “χαρακωμάτων” παραπέμπει το σκηνικό στο Δήμο της Πάτρας, με αντιπολίτευση και Δημοτική Αρχή να διασταυρώνουν τα “ξίφη” τους σε κάθε ευκαιρία. Η σημερινή ματαίωση της συνεδρίασης  και η απόφαση να απέχουν 26 σύμβουλοι παρατάξεων τηεςαντιπολίτευσης σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την στάση της Δημοτικής Αρχής στο θέμα διαχείρισης του νερού από το φράγμα Πείρου – Παράπειρου, συνοδεία αναφορών για τον Δήμαρχο Πατρέων Κ. Πελετίδη ότι με την στάση του παρέδωσε την διαχείριση για πέντε χρόνια σε ιδιώτη, ήταν επι τη ουσίας η “κορυφή του παγόβουνου”

Από την πλευρά της η Μαιζώνος σε ανακοίνωση που εξέδωσε κάνει εκ νέου λόγο για τη συμμαχία του ” Μαύρου Μετώπου”, κατηγορώντας τους 26, ότι με την αποχή τους μπλόκαραν σήμερα την ανάπλαση των αποθηκών του ΑΣΟ στις Ιτιές και τη διαδικασία να γίνει ένα σύγχρονο Πολιτιστικό και Αθλητικό κέντρο, ένα έργο πνοής που τόσο έχει ανάγκη ο λαός και η νεολαία των νοτίων συνοικιών της πόλης μας.

Η κατάσταση πλέον και μέχρι την ολοκλήρωση της τετραετίας θα θυμίζει σε κάθε συνεδρίαση και για κάθε θέμα “μπαρούτι” καθώς οι δυνατότητες που δίνει στην αντιπολίτευση ο εκλογικός νόμος , ακόμα και μέσω της αποχής, αλλά και με άλλα “εργαλεία” να μπλοκάρουν διαδικασίες και εξελίξεις ,διαμορφώνει δεδομένα που παραπέμπουν σε πολλές περιπτώσεις σε εξίσωση με δύσκολη έως αδύνατη λύση.

Το μόνο σίγουρο είναι, πως όσο περνάει ο καιρός η πόλη θα γίνεται μάρτυρας ενός ιδιαίτερου τοπικοαυτοδιοικητικού ροκ με άγνωστες προεκτάσεις

Η ανακοίνωση Πελετίδη

Το «μαύρο μέτωπο» συνεχίζει την επίθεσή του ενάντια στα συμφέροντα του Πατραϊκού λαού. Είναι επικίνδυνοι.

Ενωμένοι σε ενιαία παράταξη, μπλόκαραν σήμερα την ανάπλαση των αποθηκών του ΑΣΟ στις Ιτιές και τη διαδικασία να γίνει ένα σύγχρονο Πολιτιστικό και Αθλητικό κέντρο, ένα έργο πνοής που τόσο έχει ανάγκη ο λαός και η νεολαία των νοτίων συνοικιών της πόλης μας.

Με την στάση τους αυτή το έργο κινδυνεύει να απενταχθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας.

Σήμερα μπλόκαραν επίσης την αναμόρφωση του Προϋπολογισμού του Δήμου, που θα έδινε την οικονομική δυνατότητα στον Κοινωνικό Οργανισμό, να πληρώσει προμηθευτές και μισθοδοσία εργαζομένων.

Ενώ η Δημοτική Αρχή αγωνίζεται να βρει λύσεις, «χαραμάδες» μέσα στο αντιλαϊκό περιβάλλον και στις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε, για να σταθεί όρθια η πόλη μας, αυτοί συνεχίζουν να βάζουν εμπόδια.

Συμφωνούν με τη μεταφορά αρμοδιοτήτων στο Δήμο, όπως είναι ο αθλητισμός, η λειτουργία των σχολείων, το φράγμα Πείρου – Παραπείρου, η διαχείριση των αδέσποτων ζώων και ένα σωρό ακόμη, ο κατάλογος είναι ατελείωτος, χωρίς πόρους και εργαζόμενους, μεταφέροντας έτσι όλο το κόστος στους δημότες και όλα τα κέρδη στους επιχειρηματικούς ομίλους!

Αυτό θέλουν και οι κυβερνώντες, σημερινοί και χθεσινοί, καθώς αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να υπάρχουν πάντα χρήματα στα κρατικά ταμεία, ώστε να δίνονται στους διάφορους ομίλους, μέσω «αναπτυξιακών» νόμων και επιχορηγήσεων.

Η επιθυμία τους, ο κρυφός τους πόθος, είναι να μην παράγει η Δημοτική Αρχή έργο για να «εκτεθεί» στα μάτια του λαού της Πάτρας.

Ο λαός όμως έχει κρίση και έχει και λόγο.

Η απόπειρα να εμποδιστεί το έργο της Δημοτικής Αρχής, η στέρηση οικονομικών πόρων, η διάλυση της δημιουργικής πορείας της πόλης μας δεν θα περάσει.

Ο Πατραϊκός λαός θα υπερασπιστεί στην πόλη του.

Το κείμενο των 26 της αντιπολίτευσης

Πριν από λίγες ημέρες, με κοινή επιστολή- παρέμβασή μας, καταγγείλαμε τη θεσμική εκτροπή και το δημοκρατικό έλλειμα που προκύπτει από την άρνηση του Δημάρχου κ. Κώστα Πελετίδη, να υλοποιήσει ειλημμένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Καλούσαμε τον κ. Πελετίδη και τη Δημοτική Αρχή να σεβαστούν το νόμο, τους θεσμούς και τον όρκο τους και να επιστρέψουν στη Δημοκρατία.

Τους ζητούσαμε να σεβαστούν την ψήφο του λαού της Πάτρας που εξέλεξε τους Δημοτικούς Συμβούλους ως εκπροσώπους του, με την εντολή να αποφασίζουν δημοκρατικά για τα θέματα που αφορούν την πόλη.

Δυστυχώς η απάντηση του κ. Πελετίδη σε αυτή την έκκληση ήταν πιο προκλητική και από τις ενέργειές του.

Αμετανόητος, εξακολουθεί να διαστρεβλώνει την πραγματικότητα, να παραπλανεί τους πολίτες και να προσβάλλει το λαό και την ετυμηγορία του. Η αλαζονεία οδηγεί τον Δήμαρχο της Πάτρας σε επικίνδυνους για τη Δημοκρατία και την πόλη μας δρόμους.

Επί της ουσίας, το ζήτημα έχει δύο πολύ σημαντικές διαστάσεις.

Η μια αφορά το έργο του Φράγματος Πείρου- Παραπείρου, δηλαδή το νερό των Πατρινών. Η άρνηση του κ. Δημάρχου να υλοποιήσει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για σύσταση Διαδημοτικού Φορέα Διαχείρισης -και όχι Ανώνυμη Εταιρεία (Α.Ε.) όπως ο ίδιος λέει-, οδήγησε ήδη στην ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης του νερού για πέντε χρόνια. Φαντάζεται εύκολα κανείς τι θα ακολουθήσει.

Η άλλη διάσταση έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο κ. Πελετίδης διάλεξε ειδικά το κρίσιμο θέμα της διαχείρισης του νερού για να συμπεριφερθεί με αυτό τον τρόπο. Παραδίδει δηλαδή την υδροδότηση της πόλης στον ιδιώτη ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι οδηγείται σε θεσμική εκτροπή.

Απέναντι σε αυτή την πρωτοφανή κατάσταση για τα Δημοκρατικά δεδομένα της Πάτρας και την απόπειρα παράδοσης του νερού σε ιδιώτη, είμαστε υποχρεωμένοι να αντιδράσουμε.

Γι’ αυτό το λόγο 26 εκ των 49 Δημοτικών Συμβούλων του Δήμου Πατρέων απέχουμε από την σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον Δημοκρατικό εκτροχιασμό της Δημοτικής Αρχής της Πάτρας, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και του Δημάρχου της.

Είναι υποχρέωσή μας απέναντι στους πολίτες και απέναντι στη Δημοκρατία να αντιδράσουμε σε αυτή την ολοκληρωτική, καθεστωτική αντίληψη λειτουργίας του ανώτατου βουλευόμενου Οργάνου της πόλης.

Καλούμε τον κ. Πελετίδη να συνετιστεί άμεσα και να επανέλθει στις Δημοκρατικές λειτουργίες αν δεν θέλει να καταγράψει το όνομά του η ιστορία, δίπλα στο όνομα του ιδιώτη στον οποίο θα πουληθεί το νερό των Πατρινών, ή δίπλα στους Δημάρχους που στραγγάλισαν τους Δημοκρατικούς θεσμούς.

Αθανασόπουλος Θανάσης

Αλεξόπουλος Γρηγόρης

Βορίσης Διονύσης

Γρηγόρης Ηλίας

Δημακόπουλος Φώτης

Δούρος Θάνος

Ζαφειρόπουλος Παναγιώτης

Θεοδωρόπουλος Νίκος

Καυκάς Γιώργος

Μοίραλης Νίκος

Μπακαλάρος Χρήστος

Νικολάου Ανδρέας

Νικολόπουλος Νίκος

Ξυλιάς Θόδωρος

Παπαδημάτος Νίκος

Ρώρος Γιώργος

Σβόλης Κώστας

Σιαδήμας Βασίλης

Σολωμού Κατερίνα

Στανίτσας Χαράλαμπος

Τζανάκος Νίκος

Τριανταφυλλόπουλος Ναπολέων

Τσιμπούκης Γιάννης

Φιλοπούλου Μαρία

Χρυσανθακόπουλος Αλέκος

Ψωμάς Πέτρος

Πηγή: patrastimes.gr